Haberler

Talas Yenidoğan Kapalı Semt Pazarı Açıldı

Talas Belediyesi Hizmete Sunduğu Yenidoğan Kapalı Semt Pazarını Görkemli Bir Törenle Açtı. Açılışta Talas'ın Sembolü Haline Gelen Yamaç Paraşütü Akrobasi Gösterileri İlgiyle İzlendi. Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım Modern Hizmetler Sunduklarını Belirtti.

Talas Belediyesi hizmete sunduğu Yenidoğan Kapalı semt pazarını görkemli bir törenle açtı. Açılışta Talas'ın sembolü haline gelen yamaç paraşütü akrobasi gösterileri ilgiyle izlendi. Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım modern hizmetler sunduklarını belirtti.

Talas Belediyesi yapımını tamamladığı Yenidoğan Kapalı Semt pazarını hizmete açtı. Açılış Törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Kaymakamı Nusret Dirim, Talas Kaymakamı Salih Bıçak, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Kesob Başkanı Mehmet Ali Çevrim ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı. Törende Büyükşehir mehter takımı mini bir konser sunarken, Talas Belediyesi Çocuk Meclisi Halk Oyunları ekibi folklor gösterisi sundular. Bu arada gökyüzünde uçan Motorlu Yamaç Paraşütü üzerine astığı Türk Bayrağını dalgalandırarak havada akrobasi gösterisi yaptı. Programa katılan davetliler ve vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenen Yamaç paraşütü gösterileri bol bol alkış aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kısa bir konuşma yapan Pazarcılar Odası Başkanı Yasin Boz ve Kesob Başkanı Mehmet Ali Çevrim Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a verdiği bu modern hizmet için tüm esnaflar adına teşekkür ettiler.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise açılış töreninde yaptığı konuşmada 2. kapalı semt pazarını hizmete sunduklarını belirterek 5 bin 40 metrekare alan üzerinde 339 esnafa hizmet sunduklarını belirtti. Başkan Yıldırım, "Esnafımızın ve vatandaşlarımızın modern bir pazar yerinde alış veriş yapması için bize yakışır bir yer yaparak hizmete sunduk. Esnafımıza ve halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu mekanda inşallah güzel ve bereketli alışverişler yapılır. İnsanlarımız temiz, nezih ve hijyenik bir ortamda alışverişleriyle bu hizmetimizi en iyi şekilde değerlendirirler. Belediyeciliğe farklı bakıyoruz. Kıt kaynaklarımızla klasik belediye hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediye hizmetlerini de imkanlarımız dahilinde en iyi şekilde sunuyoruz. Talas'ın çehresi değişiyor. Kayseri gibi bir güzel şehirde her şeyin öncülüğünü yaptığı bir şehirde bir çok hizmeti de aynı anda Talas'da sunmaktayız. Bu gün 4 yıl önceki ulaşım sıkıntısını, doğalgaz'ı ve diğer problemlerimizi konuşmuyoruz. Daha modern hizmetlerimiz ve sosyal belediyecilik hizmetlerimizi konuşmaktayız. 4 yıldır gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Halkımızdan asla kopmadan görüş ve önerileriyle emanetimizi en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz hizmetlerin modern kullanılabilir ve halkımız tarafından taktir ediliyor olması bizim en önemli mutluluk kaynağımızdır. Talas'ın geleceği çok parlak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki'ye verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Kapalı Semt Pazarımızın esnafımıza ve halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Talas Kaymakamı Salih Bıçak'da bu güzel ilçeye bu güzel hizmetlerin yakıştığını belirterek, herkese hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise 4 yıl önce yaşanılan problemlerin Büyükşehir'in Talas'la birleşmesiyle birlikte kalmadığını ifade etti. Başkan Özhaseki, "Talas'ımıza raylı sistemi nasıl getiririz bunun projesini hazırlıyoruz. Bir ay sonra ilimize ilk araç geliyor. 30 araç siparişi daha veriyoruz. Bu araçlarımızın Talas hattında da çalışmasını planlamaktayız. Raylı sistem gelmeden buradaki vatandaşlarımız bir biletle önce otobüsle ardından raylı sistemi kullanarak şehirde istedikleri yere gidebilecekler. Talas Belediye Başkanımız Rifat Yıldırım'la her zaman birlikte yardımlaşarak Talas'ı daha güzel hale getirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yenidoğan Kapalı Semt Pazarının açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas Kaymakamı Salih Bıçak, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ve Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım tarafından kurdele kesilerek yapıldı.

Başkanlar ve davetliler pazarı gezerek vatandaşlar ve esnaflarla sohbet ettiler. Başkan Özhaseki, pazardan kayısı alarak basın mensuplarına ve davetlilere ikram etti. Açılışta ayrıca vatandaşlara aşure ikramı yapıldı.

(SE-SE-Y) 20.06.2008 08:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title