Haberler

Tagid'in Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) iş dünyası ve protokolü iftar yemeğinde bir araya getirdi.

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) iş dünyası ve protokolü iftar yemeğinde bir araya getirdi. İftar yemeğine çok sayıda protokol üyesi ile işadamı katılırken yeni üyelere sertifikalar verildi. Çıkan kararname ile atamaları gerçekleşen Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve Çorlu Kaymakamı Ali Dursun'a gecenin anısına hatıra plaketi de verildi.

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) geleneksel hale getirdiği iftar yemeğini Shiva restoranda gerçekleştirdi. Düzenlenen iftar yemeğine Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Emre Köprülü, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Marmara Ereğlisi Kaymakamı İrfan Demiröz, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş, Çorlu Belediyesi Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Marmaracık Belediye Başkanı Hüseyin Bulut, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu, Çorlu TSO Meclis Başkanı İhsan Erik, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar, Çorlu Nüfus Müdürü Safet İran, Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetin Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeler, belediye başkan yardımcıları, siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda protokol üyesi ve işadamı katıldı.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma gerçekleştiren TAGİD eş başkanı Talat Kılıç; "Değerli Valimiz Zübeyir Kemelek'e ve Çorlu Kaymakamımız Ali Dursun'a, Tekirdağ ve Çorlu'ya verdikleri hizmetlerden dolayı derneğim ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Yeni görev yerlerinde başarılar temenni ediyoruz, Allah mahcup etmesin diyoruz" dedi.

Ülke ekonomisine katkılarından dolayı TAGİD'e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü; "Ramazan ayları insanların bir araya geldiği, dertlerini paylaştığı, sevinçlerini paylaştığı acılarını paylaştığı bir ay. Bu ay içerisinde manevi duygularımız en had safhaya çıkıyor. Paylaşımlarımız en yoğun şekilde yaşanıyor. İşte bu yaşanan paylaşımlardan birisi de maalesef ki, söylemek zorunda hissediyorum kendimi şehitlerimiz. Bildiğiniz gibi iki gün önce bu Vatan 8 tane genç evladını şehit verdi. Bugünde bir uzman çavuşumuz şehit oldu. Ramazan ayları bizleri bu acıları ülke olarak paylaştığı bir ay oldu. Ancak şunu çok açık yüreklilikle söylemek zorundayız Türkiye'de kahramanlar bitmez. Bu vatanın evlatları canlarını bu vatan uğruna seve seve vermekten hiçbir zaman vazgeçmezler. Ben bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ama sevgili Tekirdağlılar şunu da unutmamalıyız, bu vatan evlatları canlarını seve seve veriyorlar, bizde onları gururla, aynı oranda üzüntüyle toprağa koyuyoruz. Ama şunu bilmek zorundayız, bu şehitlerimizin de bir anası, babası var. Bu şehitlerimizi o yaşa kadar yetiştiren aile fertleri var. Şunu hatırlatmak istiyorum, bizim ulusumuz geçmişten bugüne kadar hiçbir zaman boynu eğik gezmemiştir. Bizim ulusumuz hiçbir zaman başkalarının önünde eğilmemiş ve eğilemeyecek bir ulustur. Ama şunu da belirtmek zorundayız, bu ulusun kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği bir söz var. "Yurtta sulh olmanın yolu cihanla sulh olmaktan geçer" diyor. Bende bu ramazan ayında, bu birlik ve beraberliğimizin, bu manevi duygularımızın yoğun olarak yaşandığı bu ayda sizlere inşallah cihanda sulh, yurtta da barış içerisinde olduğumuz günlerin Allah tarafından niyaz olmasını istiyorum" dedi.

Sözlerine Tekirdağ Valisi Kemelek ve Çorlu Kaymakamı Dursun'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek başlayan Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi; "TAGİD'in her zaman yaptığı gibi yine başarılı bir organizasyonunda beraberiz. Bende sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Derneğimizin başkanlarına ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. AK Parti hükümeti olarak ekonomimizin temsilcileri işadamlarına ve sanayicilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü siyasi istikrar ekonomik istikrarı getirdi. Bunun beraberinde ekonomimizdeki olumlu gelişmeleri hep birlikte seyrediyoruz. Bu gelişmelerin temelinde de sizler varsınız, sizlere teşekkür ediyorum. Evet şehitlerimiz oldu, yüreğimiz yandı. Hepimizin, sadece ailelerinin değil, Türkiye'nin yüreği yandı, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ülkemize başsağlığı diliyorum. AK Parti terör örgütünün çalışmalarına büyük bir kararla devam etmektedir. ve bu çalışmalarda sonuna kadar devam edecek, Türkiye'nin bundan hiçbir kuşkusu olmasın. Çünkü şuandaki Türkiye'nin gündemindeki en önemli konu bu ve AK Parti'nin gündemindeki konu bu, bundan hiç kuşkusu kimsenin olmasın. Ben TAGİD'e bir konu da daha teşekkür etmek istiyorum, siyasete girmeden önce, hem bir kadın vekil olarak hem de geçmişimde de bildiğiniz gibi ticaret var. Kadınların siyasette ve ekonomide olmaları hepimiz için ve ülke için çok önemli. Türkiye'nin yarısını kadınlar oluşturuyor. Derneğimizin çok güzel bir çalışması oldu ve kadın kollarını kurdu. O yüzden ben derneğe bu anlamda da teşekkür ediyorum, kadın arkadaşlara da başarılar diliyorum" diye konuştu.

TAGİD'in her zaman kendi üzerine düşen görevi yaptığını ifade eden Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek; "Derneğimizi, başkanlarını ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum. 38. aydayım, 3 yıl doldu, 4. yıldan gün aldım. Geçtiğimiz günlerde çıkan Valiler kararnamesi ile birlikte Sivas'a görevlendirildim. Bu süre zarfında tüm mesai arkadaşlarımız ve Tekirdağ halkı gerek iktidarıyla gerekse muhalefetiyle bütün siyasi partilerin İlimizin sorunlarına karşı göstermiş olduğu yaklaşımlardan dolayı hepsisine teşekkürlerimi sunuyorum. Valilik bir teşkilattır, tabii devlet teşkilatının hepsi içine girer. Devlet teşkilatı olarak bize sunulan, verilen imkanları en iyi şekilde halkın hizmetine, en etkin şekilde sunmaya çalıştık. Tekirdağ bölgesi sürekli kalkınan bir bölge, zaten verilere baktığımız zaman hep kalkınmaya yönelik verilerde ilk 10'larda. Gerek üretim bakımından, gerekse vergi bakımından bütün istatistiklere baktığımız zaman ilk 10'da görmektesiniz, hatta bazı durumlarda ilk 4-5 girdiği değerleri de bulunmaktadır. Tabii bunun daha da geliştirilmesi lazım, bu yeterli değil. Gerek istihdam bakımından daha nitelik personel istihdamı veya teknoloji bakımından daha üstün teknolojinin transferi bakımından birçok hedefleri yakalamamız lazım. Tabi bunları yaparken de bölge halkının gelir düzeyi, yaşam standartları da birlikte yükseltilmesi gerekiyor. Şuanda istihdam bakımından Türkiye'nin en iyi durumunda olan İllerin başında geliyor. Çünkü Organize sanayilerimizin yada fabrikalarımızın önlerinde hep aranan elaman ilanını görmektesiniz. Bu bakımdan da Tekirdağ gerçekten Türkiye'nin en önemli İllerinden birisi olmuştur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyelerince TAGİD'e üye olmuş sanayici ve işadamlarına sertifikaları verildi. Gecenin sonunda ise TAGİD eş başkanı Talat Kılıç tarafından Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek'e gecenin anısına ve verdiği katkı ve hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verildi. TAGİD eş başkanı Ali Canbulat tarafından da Çorlu Kaymakamı Ali Dursun'a verdiği hizmet ve katkılardan dolayı gecenin anısına teşekkür plaketi takdim edildi.

(SŞ - )

10.08.2012 12: 12: 11

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği Zübeyir Kemelek Tekirdağ Türkiye Yerel Haberler

title