Haberler

Taburcu Olanlar, Evinde Ziyaret Ediliyor

Edirne Devlet Hastanesinden taburcu olan hastalar bir heyet tarafından evinde ziyaret ediliyor.

Edirne Devlet Hastanesinden taburcu olan hastalar bir heyet tarafından evinde ziyaret ediliyor.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu adına, danışmanı Tuna Bekleviç ve Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ve Edirne Devlet Hastanesi Yöneticisi ve başhekiminden oluşan bir heyet, yüksek ateş nedeniyle hastanede bir hafta yattıktan sonra taburcu olan Gökalp Yassıtepe'yi evinde ziyaret etti.

Yassıtepe, ziyarette yaptığı konuşmada, hastanede yapılan tedavi ve bakımdan çok memnun olduğunu söyledi. Özellikle taburcu olduktan sonra doktorların kendisini ziyarete gelmesine çok şaşırdığını belirten Yassıtepe, "Devlet Hastanesinin verdiği hizmetten memnunuz. Doktorlar ve hemşirelerden de çok memnun kaldık. Doktorlar beni evde ziyaret edince çok şaşırdım, başta inanamadım. Sağlığımla ilgili bazı konuları onlarla paylaştım. Hepsine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun danışmanı Tuna Bekleviç ise taburcu olmuş hastalara, hastane yöneticileriyle birlikte yaptıkları ziyaretlerin sağlık hizmetlerinde son on yılda elde edilen başarıların önemli bir göstergesi olduğunu söyledi.

Ziyaret edilen hastaların hastane veri tabanından rastgele seçildiğini, genelliklede hastaların memnuniyetiyle karşılaştıklarını ifade eden Bekleviç, şunları kaydetti:

"Genellikle memnuniyetle karşılaşıyoruz. Memnuniyetsizliklere rastladığımızda da eksiklerimizi düzeltmek için ilk adımı atmış oluyoruz. Ziyaretimiz sonunda hastalarımıza ve yakınlarına "Sağlık Bakanı'na bir mesajınız var mı" sorusunu soruyor ve aldığımız cevapları, katkı ve eleştirileri doğrudan sayın bakanımıza iletiyoruz. Edirne'de yürütülen bu projenin hasta ile sağlık yöneticileri arasındaki doğrudan ilişkiyi güçlendireceğine ve hastanın taburcu olmasından sonra da hastane yöneticilerinin hastalarımızın yanında olduğu duygusunu güçlendireceğine inanıyoruz. Bir ziyaretimiz sırasında bir hastamızın "1974'den beri devlet memuruyum, ben de kamu hizmeti verdim, ancak şimdi görüyorum ki biz doğru bir hizmet vermemişiz, kamu hizmeti işte bu ve biz bunu ilk defa Sağlık Bakanlığında görüyoruz" ifadesi Türkiye'de sağlık hizmetlerinin bugün geldiği noktayı en yalın şekilde ifade etmektedir."

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İlhan Açıkgöz ise yöneticiler tarafından hastalara yönelik ev ziyaretlerinin yaklaşık 2 aydan beri devam ettiğini dile getirdi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Müezzinoğlu Tuna Bekleviç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title