Haberler

'Süper İncir'e Süper Destek Kampanyası

Aydın incirini tanıtıldığı ve izlenme rekorları kıran 'Süper İncir' adlı kısa reklam filminin büyük beğeni toplamasının ardından yönetmen Kerem Sarı, uzun metrajlı filmi çekebilmek için destek turlarına başladı.

Aydın incirini tanıtıldığı ve izlenme rekorları kıran 'Süper İncir' adlı kısa reklam filminin büyük beğeni toplamasının ardından yönetmen Kerem Sarı, uzun metrajlı filmi çekebilmek için destek turlarına başladı. Beyazıt Öztürk, Gökhan Kırdar ve Yüksel Aksu'nun desteğini alan film dedesinin sandığından 'Süper İncir' formülünü bulunan Mustafa ve Ayşe'nin aşkını konu alıyor.

Aydınlı amatör yönetmen Kerem Sarı tarafından çekilen ve izlene rekorları kıran "Süper İncir" adlı kısa reklam filminin Aydın İncir'inin tanıtımına büyük katkı sağlamasının ardından Aydınlılar uzun metrajlı yeni bir film çekmek için kolları sıvadı. 'Süper İncir' için destek turlarına başlayan Kerem Sarı, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alp Alpargun ile birlikte İl Genel Meclisi Şubat ayı oturumunda sunum yaptı.

Proje hakkında Meclis üyelerine bilgi veren AYTO Başkan Yardımcısı Alp Alpargun, "Süper İncir" isimli kuru incir reklamının kısa reklam filminin izlenme rekorları kırdığını ifade ederek, "Aydın'ın simgesi olan inciri tanıtan bu reklam filmi ulusal basında çok büyük ilgi gördü. 'Süper İncir'in vizyonda yakaladığı başarının ardından Aydın'ımızın ulusal meyvesi incirin tanıtıldığı ve yöresel tarım özelliklerimizin ön plana çıkarılabileceği 80 dakikalık uzun metrajlı bir film çalışması Aydın'ın yerel markası olan ve kısa film çalışmasını yapan Kerem Sarı'nın kurduğu Makas Film tarafından yapılmak istenmektedir. Aydın Valililiği'nin ana sponsorluğunda çekilmesi planlanan ve Aydın Belediyesi'nin de destekleyeceğini umduğumuz bu proje için Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası ve Aydın Ticaret Borsası olarak biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Önce çekilen 1,5 dakikalık reklam filminin Aydın ekonomisine sağladığı milyonlarca dolarlık katkıyı göz önünde bulundurduğumuzda bu projenin ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılıyor" dedi.

Uzun metrajlı olarak düşünülen 'Süper İncir' filminin çekimleri için Aydın Valiliği'nin ana sponsor olmasını arzuladığını ifade eden yönetmen Kerem Sarı da, "Projeyi Aydın Belediyesi,

Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası ve Aydın Ticaret Borsası'nın katkılarıyla hayata geçirmeyi planlıyoruz. Mayıs ayında 1 ay içerisinde çekilecek ve Aydın'ın yöresel şivesinin kullanılacağı, Aydın'ın tarımsal ve turizme dayalı değerlerinin ön plana öne çıkarılacağı filmin 2012 Ekim ayında vizyona girmesini amaçlıyoruz. Film çekimi için Kültür ve Turizm Bakanlığında da destek istedik. Filmin çekimi için belirlenen 230 bin TL'lik tahmini bütçeyi Aydın İl Özel İdaremizin sağlaması durumunda filme gönüllü olarak rol alacak Beyazıt Öztürk'ün de aralarında bulunduğu ünlü oyuncuların konaklama ve diğer giderleri için Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası ve Aydın Ticaret Borsamız 20 bin TL'lik bütçe ayırmayı taahhüt ettiler. Sizlerden Aydınımız ve ilimiz ekonomisi için büyük önem taşıyan bu projeye gerekli desteği vermenizi talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yönetmen Kerem Sarı'nın sunumunun ardından filme destek verilmesini gündeme alan İl Genel Meclisi üyeleri, konunun araştırılması için teklifi komisyonlara havale etti.

Konun görüşülmesinin ardından değerlendirmelerde bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, "Aydınlılar olarak yıllardır incirimiz ve diğer ürünlerimizin tanıtımı için büyük mücadele veriyoruz. Kerem Sarı'nın izlenme rekorları kıran 'Süper İncir' filmi Aydın ürünlerinin tanıtımına büyük katkı sağladı. Aydın İl Özel İdaremizin de isminin geçeceği böyle bir projeye destek vermek bizim açımızdan da faydalı olabilir. Bu projede sadece incir değil kestane, zeytin ve zeytinyağımıza da yer vermeliyiz" şeklinde konuştu.

ÜNCÜLERDEN 'SÜPER İNCİR'E DESTEK

Aydın'ın incirinin tanıtımını konulan 'Süper İncir' adlı kısa reklam filminin devamı niteliğinde olacak ve aynı isimle çekilmesi planlanan filme daha proje aşamasında çeşitli kesimlerden destek geldi.

Yönetmen Yüksel Aksu'nun danışmanlık yapması beklenen 80 dakikalık 'Süper İncir' filminde ünlü şovmen Beyazıt Öztürk de, gönüllü olarak rol alacak. Yenipazar ilçesine bağlı Donduran köyünde çekilecek olan uzun metrajlı film, köyde yaşayan Mustafa isimli içine kapalı gencin yaşam ve aşk hikayesini konu alacak. Dedesinden miras kalan sandığın içerisinde 'Süper İncir' formülünü bulacak olan Mustafa, zeytinyağına banarak yediği incir sayesinde süper kahramana dönüşecek.

Filmde Mustafa'nın sevgilisi olan 'Ayşe' rolünü 'Hanımın Çiftliği' dizisinde Madam Emma rolüyle tanınan oyuncu Hülya Böcekli canlandıracak. Filmin müziklerini ise Aydınlı olan Gökhan Kırdar hazırlayacak. Mayıs ayında çekimleri tamamlanacak olan filmin montajı Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarında İstanbul'da yapılacak.

Yöresel simalarla desteklenerek tamamen Aydın şivesinin kullanılacağı, Aydın'ın simgesi olan incir, zeytin ve kestanenin tanıtılmasının hedeflendiği filmin Ekim veya Kasım ayında izleyiciyle buluşması hedefleniyor. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beyazıt Öztürk Gökhan Kırdar Yüksel Aksu Kerem Sarı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title