Haberler

Sp ve BBP'li Adayların Seçim Çalışmaları Sürüyor

Kentteki esnafları tek tek dolaşarak sorun ve dertlerini dinleyen Saadet Partili Milli İttifak’ın 1.Sıra adayı Osman Cemali Marasalı, iktidara gelmeleri halinde ülkeyi düzlüğe çıkaracak çözüm önerilerini anlatıyor.

Kentteki esnafları tek tek dolaşarak sorun ve dertlerini dinleyen Saadet Partili Milli İttifak'ın 1.Sıra adayı Osman Cemali Marasalı, iktidara gelmeleri halinde ülkeyi düzlüğe çıkaracak çözüm önerilerini anlatıyor. Marasalı, geçtiğimiz günlerde Libya'da vurulan Türk Gemisi ile ilgili Hükümetin dış politikasını eleştirdi.

Milli İttifak'ın adayları SP'li Osman Cemali Marasalı, Turan Odabaşı, Cumali Akça, Sema Altuntaş, Mustafa Sertkaya, ve Derviş Erdoğan, Kışla ve Fuzuli Caddesi esnaflarını ziyaret ettiler. Esnafları tek tek dolaşarak 7 Haziran seçimleri için destek isteyen Milli İttifak adaylarına esnaflar, günü iş yapmadan kapamanın sıkıntısını yaşadıklarını ve ekonomik olarak zor durumda olduklarını anlatırken, SP'li Osman Cemali Marasalı, iktidara geldikleri zaman uygulayacakları ekonomik program ile tüm bu dertlerin sonlanacağı sözünü verdi. Ziyareti sırasında geçtiğimiz günlerde Libya'da Türk bandıralı geminin vurulmasını değerlendiren Marasalı, olayda yaşamını yitiren Türk denizciye Allah'tan rahmet dilerken yaşanan olayın Hükümetin sorunlu dış politikasından kaynaklandığını savundu. Libya'nın parçalara bölündüğünü belirten Marasalı, "Biz Ahmet Davutoğlu'nun, Libya için bombalama kararı alındığında ABD'li Clinton ile sevinç gösterdiğini halen unutmadık" dedi.

Libya'nın parçalanmasının Büyük Orta Doğu Projesi kapsamında gerçekleştirildiğini iddia eden Marasalı, Türkiye'ninde bu projeye alet olduğunu söyledi. Türkiye'nin tarihi boyunca her zaman sulhtan yana olduğunun altını çizen Milletvekili Adayı Marasalı, ancak son dönemlerde insanların savaştırılmasında Türkiye'nin alet olduğu görüşünü savundu.

Suriye'de insani yardım çabaları altında her iki tarafa da verilen silahların Türkiye'nin sicilini karaladığını savunan Marasalı, Marmara Gemisi baskını olayının halen hukuken gereğinin de yapılmadığını belirterek bu konuda pasif kalan Hükümeti sert bir dille eleştirdi.

Marasalı, ayrıca bugün idrak edilen Miraç Kandili dolayısıyla da, tüm İslam aleminin bu mübarek gecesinin kutladığını ifade ederek, İslam coğrafyasında akan kanın durmasını temenni etti.

Milli İttifak'ın diğer adayları Turan Odabaşı ile Cumali Akça da, Fuzuli Caddesi esnafı ziyareti sırasında yaptıkları değerlendirmelerde 7 Haziran seçimlerinin önemine değindiler. Milletvekili adayı Turan Odabaşı, esnafların durumunun perişan olduğunu belirterek, halkın desteği ile iktidara geleceklerini söyledi. Cumali Akça da SP olarak yaptıkları esnaf gezilerinde tablonun hiçte iç açıcı olmadığını belirterek, aktarma suyu ile değirmenin dönmeyeceğini söyledi.

Akça, barajı rahatlıkla aşacaklarına inandığını da belirterek Milli İttifak'ın halk tarafından benimsendiğini dile getirdi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Libya Akça Sp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title