Haberler

Son dakika gündem: Yuva yapan kumrular itfaiye binasına taşınmayı geciktirdi

Güncelleme:

Son dakika gündem haberi: Yuva yapan kumrular itfaiye binasına taşınmayı geciktirdi -Başkanın dikkati yuvayı kurtardıDÜZCE Düzce Belediyesi tarafından yapılan itfaiye binasına yuva yapan ve yumurtalarını bırakan kumrular, itfaiyenin taşınmasını erteletti.

Yuva yapan kumrular itfaiye binasına taşınmayı geciktirdi

-Başkanın dikkati yuvayı kurtardı

DÜZCE Düzce Belediyesi tarafından yapılan itfaiye binasına yuva yapan ve yumurtalarını bırakan kumrular, itfaiyenin taşınmasını erteletti. Düzce'de birçok hayvanı kurtaran itfaiyeciler bu sefer yavru kumruların yuvayı terk edeceği günü sabırsızlıkla bekliyor.

Düzce Belediyesi tarafından yapılan itfaiye binasında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, binanın garajında bulunan egzoz emisyon sistemi üzerine kumruların yuva yaptığını fark etti. Bunun üzerine İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman'a yuvaya dikkat edin diyen Özlü'nün talimatıyla çalışmalar yuvanın etrafından diğer bölgelere kaydırıldı. İtfaiyecilerin de hassas çalışması ile yuva etrafındaki ağır işçilikte durduruldu. Kumru yavruları yumurtalarından çıkıp büyüyünceye kadar itfaiyeciler hassas çalışma sergilerken, kumru yavruları da büyümeye ve uçmaya başladı. Bunun üzerine binada çalışmalar yeniden başlarken, taşınma hazırlıklarında da sona gelindi.

"Çalışmaları yuva etrafında durdurduk"

İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman, "İtfaiye binamızın inşaatı bitmişti. Ancak iki kumru bina içinde bulunan egzoz emisyon sisteminin üzerine yuvasını yaptı. Belediye Başkanımız Faruk Özlü binayı gezerken yavruların olduğu yuvayı gördü ve personelimize 'buraya dikkat edelim' diyerek uyarıda bulundu. Bizlerde bütün ağır çalışmalarımızı bölgeden uzaklaştırdık. Artık yavrularımız yumurtalarından çıktı. Yavrular büyümeye ve uçmaya başladılar. Yuvalarından ayrılacaklar. Ancak bizim etrafımızda olmaya devam edecekler. Bizde itfaiye binamıza taşınmaya başladık. Yaklaşık kumrular 1 buçuk aydır buradalar. Yani yumurtlama döneminde geldiler. Yumurtalarını yuvaya bıraktılar. Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra da o bölgede ağır çalışma yapmadan büyümelerini sağladık. Büyüdüklerini gördük. Zaten uçmaya da başladılar. Kumruların yuvadan uçmaya başladığını görünce taşınma çalışmalarına yeniden başladık" dedi.

"Yüzlerce hayvanı ve binamıza yuva yapan kumruları kurtardık"

İtfaiye Müdürü Kahraman ayrıca bu yılda yüzlerce hayvanı kurtardıklarını belirterek "Düzce belediyesi hayvan dostu olarak biliniyor zaten. İlimizde de İtfaiyenin hayvanlar konusundaki hassasiyetini herkes biliyor. Bu hassasiyetin üzerine kendi binamıza kumrular tarafından yuva yapılmış. Bu yuvanın bozulmasına başta Belediye başkanı Faruk Özlü ve bizler razı olamadık. Zaten hayvanları kurtaran ekip olarak buna müsaade etmedik" ifadelerinde bulundu.

Yavru kumruların büyüyerek uçmaya başlaması ile birlikte yeni itfaiye binasına taşınma çalışmaları da yeniden hız kazandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Belediyesi Faruk Özlü İtfaiye Düzce Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title