Haberler

Sinop'taki 3 bin yıllık tüneller gizemini koruyor

Güncelleme:

Sinop'taki 3 bin yıllık tüneller gizemini koruyor Sinop'ta Kral Mitridat'ın mezarına çıktığı düşünülen 3 bin yıllık tünelle bağlantılı olduğu düşünülen gizemli yeni bir tünel daha ortaya çıktı.

Sinop'taki 3 bin yıllık tüneller gizemini koruyor

SİNOP - Sinop'ta Kral Mitridat'ın mezarına çıktığı düşünülen 3 bin yıllık tünelle bağlantılı olduğu düşünülen gizemli yeni bir tünel daha ortaya çıktı.

'Güneş, kum, deniz' üçlemesi, tarihi ve doğal güzellikleri ile ' Karadeniz'in Bodrum'u' olarak adlandırılan Sinop'un Ada Mahallesi'nde, içerisinde Kral Mitridat'ın mezarı ile 'Yedi Kuyular' adlı mağaranın olduğuna inanılan 3 bin yıllık tüneller yer alıyor.

Eski çağlarda savaşlardan korunmak amacıyla inşa edildiği bilinen ve yüksekliği yaklaşık 2,5 metre, genişliği ise yarım metre olan tünellerin 10 kilometre uzunluğunda ve çok sayıda çıkışı olduğu tahmin ediliyor.

Kentte, 3 bin yıllık tünellerle bağlantılı olduğu değerlendirilen yeni bir tünel daha bulundu. Öğretmen Okulu arka tarafından girilen tünelin, Ada mevkisinde yer alan tünele benzerliği ile dikkat çekiyor. Bazı noktalarında tahribatlar olan tünel, şehir merkezine doğru ilerliyor. Sahil kısmında başlayan tünelin, Balatlar Kilisesi ve oradan da diğer tünellere bağlandığı değerlendiriliyor. Kentin yer altında farklı yönlere giden tünellerin keşfedilerek, turizme kazandırılması isteniyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sinop Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu üyesi Cemalettin Kaya, "Sinop aslında bir servetin üzerinde oturuyor. Üzerine yapılan yapılar günümüzde bir servet değerinde ama, inanın Sinop'un altında yatan serbest üstündekiler on defa satın alır. Böyle bir tarih, böyle bir mühendislik harikası başka bir yerde bulamazsınız. Tüneller buranın tamamen bir zenginlik memleketi. Burada defalarca hazineler bulundu. Tüm sermayenin biriktiği bir kent. Anadolu'da sayılı altın parası olan sayılı yerlerden bir tanesi de Sinop'tur. Tüm Karadeniz'in ekonomisi burada toplanıyor. Dolayısıyla buradaki tüm mal varlığını korumak, bu zengin memleketi korumak için her türlü tedbir alınmış. Sinop'un tünellerini gerçekten daha önce, Sinoplular biliyordu. Osmanlılarda biliyor. Bizden evvelkiler de biliyor. Bunlar bilinmeyen şeyler değil ama günümüzde kıymeti anlaşıldı. Nasıl Müslüman aleminin Kabe'si varsa, Sinop Balatlar Kilisesi de tüm Ortodoks aleminin kutsal yeridir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Kuyular Bodrum Sinop Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title