Haberler

Seyhan Müftülüğü Kur'an Kurslarında 28 Öğrenci Hafız Oldu

Seyhan Müftülüğü'ne bağlı Tarihi Tepebağ ve Hacı Cumali Öztürk Erkek Kur'an kurslarından 28 öğrencinin hafız olmaya hak kazanması dolayısıyla tören düzenlendi.

Sabancı Merkez Camisinde Cuma namazı sonrası düzenlenen törende, katılımcılara Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunuldu.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, törende yaptığı konuşmada, hafızları yetiştiren eğitmenlere ve ailelerine teşekkür etti.

Hafızlara başarı dileyen Coş, "Yolları ve bahtları açık olsun. İnşallah öğrendikleri ve hıfzettikleri Kur'an-ı Kerim'i hayatlarında en iyi şekilde koruma, anlatma, yaşatma ve hayatta uygulama konusunda üzerilerine düşeni yapacaklar" diye konuştu.

Adana İl Müftüsü Arif Gökce ise Kur'an-ı Kerim'in kendisinden daha çok, tanımının olduğunu söyledi.

"Allah'ın ipi Kur'andır" diyen Gökce, şunları kaydetti:

"Hafızlar 3 özelliğe dikkat etmesi gerekiyor. Bunlardan birincisi Kur'an-ı hece ve ayetiyle ezberlediler. Ayetleri ezberleyerek, ipin birinci katını yaptılar. İpin ikinci katını ise Kur'an-ı güzel bir sesle tecvit ve kıraatle süsleyerek okumaktır. Benim asıl üzerinde durmak istediğim üçüncüsü olan sizin mücadele ve cihadınız olandır. Kur'an-ı anlamaya, anlamlandırmaya ve onu hayatınıza tatbik etmek gerekmektedir. Eğer bu 3'ncü şık yerine gelmezse, Kur'an-ı ezberlemiş olursunuz ama maksat asıl olmaz. Peygamber efendimiz 'Yazıklar olsun ki, Kur'an-ı iki ağzının arasında çiğner de, kendisi istifade edemez' demiştir. Bu duruma düşmemeliyiz"

Konuşmaların ardından, Adana Valisi Coş tarafından, 28 hafıza Seyhan Müftülüğü tarafından temin edilen altın ve 500'er lira hediye edildi.

Törene, Çukurova İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, Seyhan Müftüsü Halil Uzun, Vali Yardımcısı Halis Arslan ve çok sayıda davetli katıldı. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Avni Coş Arif Gökce Seyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title