Haberler

Şeker İşçilerinin Kadro Eylemi

Şeker işçilerinin kadro eylemiYOZGAT - Yozgat Şeker Fabrikasında geçici olarak çalışan Şeker İş Sendikası'na bağlı işçiler, kadro eylemi yaptı.

Şeker işçilerinin kadro eylemi

YOZGAT - Yozgat Şeker Fabrikasında geçici olarak çalışan Şeker İş Sendikası'na bağlı işçiler, kadro eylemi yaptı.

Şeker Fabrikası sendika önünde toplanıp protesto gösterisi yapan 89 geçici işi adına konuşan Şeker İş Sorgun Şubesi Başkanı Turgut Gözübüyük hükümet tarafından 850 bin taşeron işçisinin kadroya geçirilmesi için verdiği müjdeyi, aynı kurumda çalışan geçici işçilerin de beklediğini belirtti.

Geçici işçilerin çalıştığı iş yerinde kalifiye eleman ve usta olarak çalışıp, vardiya tuttuklarını, bu işçilere kadro verilmesinin devlete hiçbir mali yük getirmeyeceği gibi, üretime ve iş barışına daha fazla katkı sağlayacağını vurgulayan Gözübüyük "Geçici işçilerimiz üretim başladığı zaman iş başı yapıp, üretim bitince işten çıkartılıyor. Onlar işten çıkarıldığı zamanda revizyon döneminde elaman eksikliği yaşandığından, fabrikanın tüm işleri taşeron firmalara verilmektedir. İşinde uzman olmayan bu işçiler sanayimize katkı sağlamadığı gibi, bunlardan istenilen verim de alınamamaktadır" dedi.

Taşeron işçilere kadro verilmesinin geçici işçileri de umutlandırdığının, ancak bu zamana kadar ne yazılı nede görsel basında kamuda çalışan 23 bin geçici işçiden bahsedilmemesinin kendilerini ve ailelerini derinden üzdüğünün altını çizen Gözübüyük "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız, her gün bizlerin ve evlerimizde sizden müjdeli haber bekleyen çocuklarımızın gözü kulağı sizlerdedir. Engin hoş görü ve temiz vicdanlarınızın bizleri duyacağı bu kadroya geçiş konusunda yasal düzenlemeye bizleri de dahil edeceğinizi umuyor tüm geçici işler olarak sizlere saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Geçici işçilerden Hasan İlhan ise, Yozgat Şeker Fabrikasında 20 yıldır mevsimlik işçi olarak çalıştığını, bu güne kadar tüm mücadeleyi verdiklerini, ancak bu sürede verilen kadroların hiç birinden yararlanamadıklarını söyledi. Hükümetin 850 bin taşeron işçiye kadro verileceğini açıklamasının, kendilerinin bu haktan yararlanamayacağı anlamına geldiğini ifade eden İlhan şöyle konuştu: "Bizim evlerimizde çocuklarımı aç. Çocuklarımızı okutamıyoruz. Yılda 4-5 ay çalışmayla geçimimizi sağlayamıyoruz. Bizde 20 yıllık emeğimizi karşılığında kadro istiyoruz."

Geçen yıl fabrikada yaşanan patlamada sakat kaldığına dikkat çeken Seyit Babayiğit isimli geçici işçi de 20 yıldır fabrikada çalıştığını, geçen yıl yaşanan patlamada sağ ayağını kaybettiğini bilgisini verdi. Babayiğit, emekli olma şansını da yitirdiğinin, şimdi koltuk değnekleri ile yürüdüğünün altını çizerek Cumhurbaşkanı ve Başbakandan kendilerinin de kadroya alınması yönünde çalışma başlatmalarını beklediklerini kaydetti. Yapılan basın açıklamasının ardından işçiler olaysız bir şekilde dağıldılar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan İlhan Sorgun Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title