Haberler

Satso'da Yeni Türk Ticaret Kanunu Tanıtıldı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 21. Meslek Grubu ve 28. Meslek Grubunun talebi ile Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ile işbirliğinde “Yeni Türk Ticaret Kanunu Işığı’nda Güncel Vergi Uygulamaları Dönem Sonu İşlemleri ve Kurumlar Vergisi” semineri düzenlendi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 21. Meslek Grubu ve 28. Meslek Grubunun talebi ile Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ile işbirliğinde "Yeni Türk Ticaret Kanunu Işığı'nda Güncel Vergi Uygulamaları Dönem Sonu İşlemleri ve Kurumlar Vergisi" semineri düzenlendi.

SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu'nda yapılan "Yeni Türk Ticaret Kanunu Işığı'nda Güncel Vergi Uygulamaları Dönem Sonu İşlemleri ve Kurumlar Vergisi Semineri"ne TÜRMOB Genel Saymanı Ülkü Sönmez, SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nadir Öztürk, Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Adem Güngör, SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya, Ticaret Borsa Başkanı Cevdet Mete, Kocaeli SMMMO Başkanı Ender Şenol, SATSO Meclis ve meslek grubu üyeleri ve muhasebeciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nadir Öztürk, Yeni Türk Ticaret Kanunu ve getirdiği sorumluluklar konusunda üyelerin bilgilendirilmesinin önemine değinerek Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerin ihtiyaç duydukları her konuda donanımlarını artırmak adına çalışmalar düzenlediklerini ifade etti. Öztürk, "Yeni Türk Ticaret Kanunu, globalleşen dünyanın bir parçası olarak Türkiye'nin yaşadığı ekonomik ve ticari gelişmelerin sisteme entegresidir. Yeni düzenlemeler ve çözümler içeren hükümler söz konusu yasada vücut bulmuştur. SATSO olarak yeni yasanın sorunları gidermede önemli bir adım olmasını temenni eder, herhangi bir sorunuz olursa sizi aydınlatabilmek adına elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isteriz" dedi.

TÜRMOB Genel Saymanı Ülkü Sönmez, meslek mensupları olarak yoğun bir dönemden geçtiklerini belirterek tüm işadamları, tacir ve tüccarların gelişen dünya şartlarında arışın gerisinde kalmamak için özellikle mali konulardaki yeni uygulamaları takip etmeleri gerektiğini vurguladı. Mesleki donanımın tamamlanması için eğitim ve yetkinlik kazanmak gerektiğinin de altını çizen Sönmez TÜRMOB'un tarihçesi ve çalışmaları hakkında da bilgi verdi. "Türkiye'nin en genç odasıyız diyen Ülkü Sönmez, 24 yıllık mazisi olan bir oda olarak devletin bilanço ve gelir tablolarının temelini oluşturduklarını ifade etti.

TÜRMOB Denetim Kurulu Başkanı Nazım Anıl ise envanter ve değerleme konusunda detaylı bir sunum gerçekleştirirken Yeni Türk Ticaret Kanunu Işığı'nda Güncel Vergi Uygulamaları Dönem Sonu İşlemleri ve Kurumlar Vergisi hakkında da bilgi paylaşımında bulundu. Seminer soru cevaplı bölüme geçilmesiyle sona erdi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

nadir öztürk Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title