Haberler

Saraç: 'İstiklal Marşı' Birlik ve Beraberliğimizin Yol Haritasıdır

AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı Cihan Saraç, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı Cihan Saraç, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Saraç mesajında, "Ömrü boyunca medeniyet havzamızın birliği ve dirliği için çalışan, azmin insanı İstiklal Marşımızın şairi ilim, kültür ve fikir insanı Mehmet Akif Ersoy'u İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. İstiklal Marşımızı, Akif'imizi ve onun ideallerini yaşamak, nice 93 yıllar yaşatmak, elbette asli sorumluluklarımızdan biridir. Bu coğrafyanın her yöresinde Akifler ve Asımlar'ın yetişmesinde, en önemli sorumluluğun bizim omuzlarımızda olduğunu bilerek hareket edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Mehmet Akif Ersoy bizlere sonsuza kadar yaşayacak bir şiir armağan etmiştir. İstiklal Marşı bizim en büyük milli mutabakat metnimizdir. Hepimize armağan edilen bu görkemli eser, adeta yeniden yola çıkan bir milletin yol haritası niteliğindedir. İstiklal Marşı, geçmişten kopmadan, geleceğe uzanan nizamın yol haritasıdır. 'Uçsuz bucaksız', 'iç içe geçmiş dünyaların' simgesel anlatımıdır. Adanmışlığın ve kahramanlığın edebi ve ebedi anıtıdır. Birlik ve beraberlik idealimizi en güzel biçimiyle vurgulayan bu eşsiz marşın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbimizin derinliklerinde hissediyoruz. Tarihsel bir doku üzerine kurulan İstiklal Marşı'mızın, ebediyete kadar sürmesini dilerken, Akif'in diliyle, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' diyerek, milli şairimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Cihan Saraç Ak Parti Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title