Haberler

Şaphane Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Coşkusu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan 257 öğrenci için tören yapıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan 257 öğrenci için tören yapıldı.

Meslek Yüksekokulu'nun bahçesindeki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şaphane Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz, törende, Meslek Yüksekokulu için yapılan tüm çalışmalara destek verdiklerini söyledi. Gençlere yönelik kurdukları Şaphane Gençlik ve Spor Kulübü'nde ilçe gençlerinden çok üniversite öğrencilerinin yer aldığını belirten Yeşildeniz, "Şaphaneli gençler ile üniversiteli gençleri kardeş olarak görmekten mutluluk duyuyoruz. İlçe gençleriyle üniversite gençleri arasında kurulan dostlukların ömür boyu süreceğine inanıyoruz" dedi.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Soner Akkoç da geçen yıla kadar 2 bin 21 öğrenciyi mezun ettiklerini anlattı.

Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programlarından mezun olan öğrencilerle mezun sayısının bu yıl 2 bin 278'e ulaştığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Akkoç, şöyle konuştu:

"Türkiye 3 asırdır dünya üzerinde denge unsuru olmaktan uzak kaldı. Hiçbir zaman boyunduruk altına girmeyen bu toprakların insanı, ekonomik, sosyal ve siyasal bakımdan bölgesel bir güç haline geliyor. Yakın bir zamanda ülkemiz dünya üzerinde sözü dinlenen bir ülke olacak. Ülkemiz dünya üzerinde denge unsuru haline geldiğinde dünya barışına, insani değerlerin gelişimine, dünyadaki ekonomik dengelerin azaltılmasına katkı sağlayacak. Dünya üzerinde etkili olmak isteyen toplumlarda, kendisinden ziyade karşısındakini düşünebilen civanmert insanlara ihtiyacı vardır. Geleceğin büyük Türkiye'sinin mimarları bu bilinçle yetişmiş gençler olacak." Diye konuştu.

Konuşmalardan sonra, Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı,İşletme Yönetimi ve

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümlerinden mezun olan

257 öğrenciye diplomaları Şaphane Meslek Yüksekokul Müdürü Yard.Doç.Dr.Soner Akkoç,Öğretim görevlileri Feyyaz Ebeoğlugil, Serdar Karaz, Canan Armağan,Cemil Doğan,Hatice Şaş, Adem Karakaş,Osman Çiğdem,Lütfi Yeğin,Yılmaz Çetiner, Adem Tokat, Şenay Yılmaz tarafından verildi.

Tören sonunda geleneksel mezuniyet pilavı ikram edildi.

Mezun olan öğrenciler ile anne ve babaları arasında duygusal anlar yaşandı.

Mezunların keplerini fırlatmasıyla sone eren törene, DPÜ Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, Şaphane Hakimi Süleyman Dursun, Şaphane Emniyet Amiri Metin Kayretli, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin yakınları katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Yeşildeniz Kütahya Şaphane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title