Haberler

Sakarya'da Arıcılık Çalışmaları

Balarısı Gıda Sanayi A.Ş.yönetim kurulu başkanı Hasan Ertürk, Sakarya İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret ederek birlik ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Balarısı Gıda Sanayi A.Ş. yönetim kurulu başkanı Hasan Ertürk, Sakarya İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret ederek birlik ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Türkiye'de bal üretiminin daha fazla artırılması gerektiğini söyleyen Ertürk, bu konuda ise Birliklerin önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.Arıcılığın özveri isteyen bir iş olduğuna da dikkat çeken Ertürk, şunları söyledi: "Arıcılığı meslek olarak yapmak gerekiyor. Üreticinin işi arıcılık olacak. Bu işi ikinci bir iş olarak değil, asıl işi olarak yapacak. Mesleği arıcılık olmalı. Bu şekilde ancak verim alınabilir."

Sakarya İli Arı Yetiştiricileri Birliği başkanı Mustafa Ör ise, birliğe kayıtlı arı yetiştiricisi sayısının 900'ü geçtiğini belirterek, yaptıkları çalışmalarla gerek üye sayısının gerekse bal üretiminin her geçen gün arttığını, hedeflerinin ise Sakarya'nın yıllık bal üretimini en az ikiye katlamak olduğunu söyledi.

Merkezi İstanbul'da bulunan Balarısı Gıda'nın Ankara'da da Genel Müdürlüğü bulunuyor. Düzce'de bulunan üretim tesislerinde Balarısı ve Balcan ismi ile çeşitli gramajlarda üretim yapan Balarısı Gıda firmasına aynı zamanda sektörde yaptığı yatırımlar nedeniyle 2011 yılı çizgi üstü sektörel performans ödülü de verildi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Ertürk Türkiye Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title