Haberler

Osmaniye'de Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Yapılıyor

Osmaniye'de otistik çocuklar için eğitim merkezi yapılıyor.

Osmaniye'de otistik çocuklar için eğitim merkezi yapılıyor. Sena Kayalı Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin temeli Vali Celalettin Cerrah ve Hayırsever İşadamı Ekrem Kayalı tarafından atıldı.

Ahmet Yesevi Mahallesi'nde yapılan temel atma töreni, öğretmenlerden oluşan Zeybek Ekibinin gösterisiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Osmaniye'de 61 otizmli birey bulunduğunu söyledi. Kılıç, "Otizmin bugün için bilinen tek tedavisi özel eğitimdir. Özel eğitimin amacı; çocuğun ihtiyaçlarına yönelik olarak planlanmış programlarla, çocuğun gelişmesinde mümkün olduğunca akranları düzeyine ulaşmasını sağlamaktır. Çocuklarımızın sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmeleri başlıca hedefimizdir" dedi. Temeli atılacak olan Sena Kayalı Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin 10 derslikli olarak planlandığını ve 50 otistik çocuğa eğitim vereceğini de ifade eden Kadir Kılıç, başta Vali Celalettin Cerrah olmak üzere hayırsever iş adamı Ekrem Kayalı'ya ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Celalettin Cerrah ise Sena Kayalı Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin temelini atarak daha önce otistik çocukların ailelerine verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi daha önce engelli çocuklarımızın eğitim gördüğü Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ni tamamlamış ve eğitime açmıştık. Bu okulumuz da yine, otistik bir çocuğumuzun annesinin, bizden çocuğunun eğitim alacağı bir okul istemesi üzerine gündeme geldi. Ben de ilin Valisi olarak Osmaniye'ye mutlaka otistik çocuklarımız için okul yapacağımızın sözünü verdim. Bugün bu okulumuzun temelini atıyoruz. Hayırsever İşadamımız Sayın Ekrem Kayalı Beyefendi'ye eğitime yaptığı bu önemli katkı nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Yapılacak okulumuza Sayın Ekrem Kayalı Beyefendi'nin eşinin adı olan Sena Kayalı ismi verilecek. Bu da, Türk erkeğinin hanımına verdiği değerin en güzel örneğidir."

Osmaniye'de 61 otistik çocuğun bulunduğunu da ifade eden Vali Cerrah, "Okulumuzu Ahmet Yesevi Mahallesi'ne, inşaatları devam eden ilkokul ve ortaokulumuzun hemen yanına yapıyoruz. Otistik çocuklarımızın, kendi okullarında aldıkları özel eğitimin yanı sıra ilkokulda da eğitim almaları gerekiyor. Okulumuz bu nedenle bu mahallemize yapılıyor. Burada bulunan ilkokul, ortaokul ve Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ni 2013-2014 eğitim öğretim yılına yetiştireceğiz" diye konuştu.

"OSMANİYE'DE 2009 YILINDAN BU YANA 121 OKUL YAPILDI"

Osmaniye'de göreve başladığı 2009 yılından bu yana devam etmekte olan eğitim seferberliği kapsamında yapılan okullar hakkında da bilgi veren Vali Cerrah, "2009 yılından bu yana Osmaniye'de 40 anasınıfı, 10 anaokulu, 53 ilkokul, 18 ortaöğretim ve mesleki eğitim okulu olmak üzere 121 okul yapıldı. Yapılan toplam derslik sayımız ise 1235. 4 yıl içerisinde ulaşılan bu okul sayısı çok büyük bir rakam. Bu okullarımız için hayırsever katkısı ve devlet ödeneği olarak toplam 152 Milyon 891 TL. harcandı. Bu rakamlar Osmaniye'de eğitime verilen önemin göstergesidir. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Milli Eğitim Bakanlarımıza, hayırseverlerimize ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Cerrah konuşmasının son bölümünde görevine yeni başlayan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetim kurulunun ilk iş olarak engelli vatandaşlara 100 tekerlekli sandalye bağışladığını da bildirerek, "Bugün OSB yeni yönetim kurulu üyelerimizin bağışladıkları sandalyelerin dağıtımını da yapıyoruz. OSB yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca OSB yönetim kurulunun Osmaniye'ye hayırseverler tarafından yaptırılan okullarda da büyük emeği ve katkısı var. Hayırseverlerimizin katkılarıyla çok sayıda okul yapıldı. Bu hayırseverlerimizin çoğu da OSB'de yatırım yapan hayırseverler. Bu konuda bazı insanlar bizim sanayiciye zorla okul yaptırdığımız ve bu nedenle de sanayiciyi kaçırdığımız şeklinde olur olmaz konuşmalar yapıyorlar. Osmaniye'ye okul yapılmasından neden rahatsız olurlar? Bunu da sizin takdirinize bırakıyorum. Biz inadına hizmete, inadına yatırıma devam edeceğiz. Bizi yolumuzdan döndürmeye kimsenin gücü yetmez" diye konuştu.

Vali Cerrah'ın konuşmasının ardından, Osmaniye Valiliği öncülüğünde başlatılan Osmaniye Engelliler Platformu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından tespit edilen 100 engelli vatandaşa, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi yeni yönetim kurulu tarafından bağışlanan tekerlekli sandalyelerin dağıtımı yapıldı. OSB'de faaliyet göstermekte olan ve yeni yönetimde görev alan Beyteks, Yolbulan-Baştuğ Metalurji, Tosyalı Holding, Ofisset firmaları tarafından bağışlanan tekerlekli sandalyeler, Vali Cerrah ve OSB yönetim kurulu üyeleri tarafından sahiplerine verildi.

Törenin son bölümünde, İl Müftüsü Ramazan Çortul'un dualarının ardından Sena Kayalı Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin temeli Vali Celalettin Cerrah ve Hayırsever İşadamı Ekrem Kayalı tarafından atıldı.

Temel atma törenine Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Vali Yardımcıları Ali Çağlar ve Mehmet Sadık Tunç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Özkan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, OSB yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Osmaniyeli katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Cerrah Kadir Kılıç Osmaniye Kayalı Yerel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title