Haberler

Osmaniye'de 'Bayrağa Saygı Yürüyüşü'

Diyarbakır Lice'de Türk bayrağının indirilmesi sebebiyle Osmaniye’de ‘Bayrağa Saygı Yürüyüşü’ düzenlendi.

Diyarbakır Lice'de Türk bayrağının indirilmesi sebebiyle Osmaniye'de 'Bayrağa Saygı Yürüyüşü' düzenlendi.

Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanlığı'nın öncülüğünde düzenlenen yürüyüş, Cevdet Sunay Caddesi üzerindeki Ülkü Ocakları Binası önünde başladı. Burada toplanan kalabalık, elerinde Türk bayrakları ile Atatürk ve Palalı Süleyman Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Belediye Başkanı Kadir Kara, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, Merkez İlçe Başkanı Ali Fuat Kardaş, Kadın Kolları Başkanı Selma Yücel, Türkiye Kamu-Sen, Türk Eğitim-Sen, Türk Sağlık-Sen ve TÜRKAV'ın başkan ve yöneticilerinin de katıldığı yürüyüşte sloganlar atıldı. Bu sırada BDP il binasının bulunduğu sokak ve cadde ile AK Parti İl Başkanlığı'nın bulunduğu Akyar Caddesi, polis barikatıyla giriş çıkışa kapatıldı. Yaklaşık bin kişilik gruba yürüyüş esnasında esnaf ve vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanı Fatih Eroğlu basın açıklaması yaptı. 'Namusuna sahip çıkmak için burayı şereflendiren Yiğit Osmaniyeliler' diyerek konuşmasına başlayan Eroğlu, "Bölücü örgüt mensupları gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır- Bingöl kara yolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçememektedir" dedi.

Bir grup teröristin 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'na bağlı askeri alana girerek, Türk bayrağını indirmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu söyleyen Eroğlu, "Yüksek güvenlikli bir alan olan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vahametini artırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir" diye konuştu.

"Bizim canımız tende olduğu müddetçe Türkiye bir Türk yurdu olarak varlığını sürdürecektir" diyen Eroğlu, "Türkiye'de hainler olduğu müddetçe bozkurtların mücadelesi bitmeyecektir. Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüşe katılanlar olaysız bir şekilde dağıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Eroğlu Diyarbakır Osmaniye Lice Yerel Haberler

title