Haberler

Osmancık Kalesi'nin Aydınlatılması İçin Güneş Panelleri Kullanılacak

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, tarihi Osmancık Kalesi'nin aydınlatılması konusunda kale restore projesi dahilinde çalıştıklarını ifade ederek "Aydınlatma konusunda elektrik enerjisi konusunda sıkıntı yaşanırsa güneş panelleri ile"...

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, tarihi Osmancık Kalesi'nin aydınlatılması konusunda kale restore projesi dahilinde çalıştıklarını ifade ederek "Aydınlatma konusunda elektrik enerjisi konusunda sıkıntı yaşanırsa güneş panelleri ile aydınlatma üzerinde duruyor ve bu konuda çalışıyoruz" dedi.

Osmancık Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) tarafından ilçede faaliyet gösteren işadamları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları kahvaltıda bir araya geldi. Gemici Sahil Park'ta gerçekleştirilen programa Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED) Genel Sekreteri Zeynel Fırat, OSMİAD Başkanı Sakin Bilge, AK Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya, siyasi parti temsilcileri, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan OGİAD Başkanı Mustafa Çıplak, Osmancık'ın birlik ve beraberlik mesajları vermeye devam ettiğini kaydetti.

İşadamlarına yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler sunan Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı ise alt yapı çalışmaları kapsamında devam eden kanalizasyon hatlarının yenilenmesinde sona gelindiğini ve kısa süre içerisinde ihalesi tamamlanan su hatlarının değişimine başlanacağını bildirdi.

AK Parti Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı'nın girişimleri ve büyük destekleri ile Koyunbaba Köprüsü'nün restoresi için 28 Haziran'da ihale yapılacağını kaydeden Başkan Yazıcı, ayrıca Devlet Su İşleri tarafından hayata geçirilecek olan ırmak ıslah projesinde de kamulaştırma sorunlarının aşılmaya çalışıldığını dile getirdi.

Tarihi Osmancık Kalesi'nin restore projesinin onaylandığını ve kısa süre içerisinde surların sağlamlaştırılması, çıkışın kolaylaştırılması, aydınlatma ve seyir teraslarının oluşturulması için belediye tarafından çalışmaların başlayacağını ifade eden Başkan Yazıcı, "Kale Projemizde çıkışın kolaylaştırılması, aydınlatma, surların sağlamlaştırılması, seyir terasları konularında çalışmalarımız sürüyor. Aydınlatma bizim için ayrıca önemli. Osmancık'ın çeşitli yerlerinden kalenin görünümü için önemli. Duyarlı vatandaşlarımızın dile getirdiği Atatürk Portresinin ve bayrağımızın aydınlatılması konusunda da çalışma yapıyoruz. Bu konuda bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Tedaş, Yedaş'a dönüşünce aboneliğimizi gözden geçirdik ve kale için de abone olalım dedik. Ancak Yedaş görevlilerimiz kabloların yerden gitmesi nedeniyle riskli gördüler ve kablolar kaldırıldı. Direk dikilmesi istendi ancak bu konuda da Koruma Kurulu kalenin tarihi eser olması nedeniyle izin vermiyor. Biz de güneş panelleri kurarak güneş enerjili aydınlatma üzerinde çalışıyoruz. Böylece Atatürk Portresi ve bayrağın aydınlatılması konusunda çalışıyoruz. Aydınlatmada projede bir gecikme olursa, elektrik ile aydınlatmadan sonuç alamazsak güneş panellerinden aydınlatmayı düşünüyoruz. Onunla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Aydınlatmasıyla, çıkışın kolaylaştırılması ve seyir terası ile ilçe turizmine kalemizi kazandıracağız. Köprü, kale projesi ve ırmak ıslah projesi ile Osmancık farklı bir çekim merkezi olacak" dedi

Osmancık'ın yeni otellere ihtiyaç duyduğunu, kale restoresi, ırmak ıslah projesi ve Koyunbaba Köprüsü'nün restoresi ile ilçenin farklı bir çekim merkezine sahip olacağını ifade eden Başkan Yazıcı, "Kale Otel'in işletmecisi arkadaşımız Selami Çaylak ile görüştük. Hafta içi yüzde yüz doluluk oranı ile çalıştıklarını bu oranın hafta sonu yüzde elliye düştüğünü belirtti. Bu da Osmancık'ın yeni otellere ihtiyaç duyduğunu ortaya çıkartıyor" diye konuştu.

Gerçekleştirilecek olan üç proje ile Osmancık'ın çehresinin değişeceğinin altını çizen ve alt yapı sorununun tarihi kavuşturulacak çalışmaların da tamamlanacağını kaydeden Başkan Yazıcı, "Sivil toplum kuruluşlarımız, işadamlarımız ile hep birlikte muhteşem bir Osmancık'ı ortaya koyacağız ve turizm konusunda da önemli adımlar atacağız" şeklinde konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Yazıcı Osmancık Ak Parti Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title