Haberler

Öğrencilere Çevre Bilinci Aşılanıyor

Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ‘geri dönüşüm çevre şenliği’ etkinliği düzenlendi.

Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 'geri dönüşüm çevre şenliği' etkinliği düzenlendi.

Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve çok sayıda öğrencinin katıldığı "Geri Dönüşüm Çevre Şenliği" Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde yapıldı. Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleşen Geri Dönüşüm Çevre Şenliğine katılan öğrencilerin hazırladıkları eserler katılımcıların dikkatini çekti. Pet şişeler ile yapılan birbirinden farklı figürlerle oluşturulan sergi güzel görüntüler oluşturdu. Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde yapılan Geri Dönüşüm Çevre Şenliğinde Hayati Harrani Mahallesinde bulunan Hayat Anaokulu öğrencilerinin dans gösterisi ve defilesi ile Anadolu Atatürk Lisesi öğrencilerinin geri dönüşüm malzemelerinden yapmış olduğu geri dönüşüm sergisi büyük ilgi gördü.

Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve çok sayıda öğrencinin katıldığı "Geri Dönüşüm Çevre Şenliği" daha sonra mini tiyatro gösterisi ile devam etti. Tiyatro gösterisi öğrencilerden büyük alkış aldı. Minik öğrencilere Çevre bilinci ve geri dönüşüm konularında yapılan oyunlarla çevre bilincini aşılatmaya çalıştıklarını ifade eden Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, bu tür organizasyonların devam edeceğini ve bu konuda Eyyübiye ilçesi sınırlarında kalan okullarda da çeşitli eğitimler vereceklerini ifade ettiler. Geri Dönüşüm Çevre Şenliğine katılan Eyyübiye Belediye Başkan Vekili İlhami Günbeği,"Bu tarz etkinliklerle geleceğimizin teminatı çocuklarımızla hep bir arada olacağız." dedi. Başkan Vekili Günbeği, "Eyyübiye Belediyesi Sosyal belediyecilik anlamında birçok projede ilklere imza atıyor. Bugün de bunlardan birini yaşıyoruz. Belediyemiz yıllık stratejik planında çevre ile ilgili eğitimler çevre ile ilgili eğitimler ve etkinlikler verilecek. Şuanda Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün düzenlediği etkinlik geri dönüşümle ilgili bir etkinliktir. Bildiğiniz gibi geri dönüşüm çok önem arz eden bir olaydır. 1 ton kağıdın geri dönüşümünü sağladığımız zaman 10 adet çam ağacın hayatını kurtarmış oluyoruz. Bu anlamda bireylere iş düştüğü gibi, belediyelere, sivil toplum kuruluşlarına birçok görev düşüyor. Bizler bu çalışmalarımızı bir yıl içerisinde periyodik bir şekilde devam ettireceğiz. Okullarda eğitimler şeklinde, okullarda çevre bilinçlendirme şeklinde çalışmalar yapacağız" dedi.

Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde yapılan Geri Dönüşüm Çevre Şenliğine Eyyübiye Belediye Başkan Vekili Mehmet İlhami Günbeği, AK Parti Eyyübiye İlçe SKM Başkanı Mustafa Ağar, Haliliye Belediye Başkan Vekili Metin Çadırcı, Belediye Birim amirlerinin yanı sıra Hayat Anaokulu öğrencileri, Anadolu Atatürk Lisesi öğrencileri, Tema Vakfı gönüllüleri, Şanlıurfa Zihinsel Engelliler İstihdam Derneği Başkanı Bedih Satoğlu ve Dernek üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title