Haberler

Alaplı TSO Başkanı Ocak: IOSB Projesi İlçenin Önünü Açacak

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, "Liman projesi OSB ve Islah Organize Sanayi Bölgesi projesi ilçenin önünü açacaktır." dedi.

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) aşkanı Recep Ocak, "Liman projesi OSB ve Islah Organize Sanayi Bölgesi (IOSB) projesi ilçenin önünü açacaktır" dedi.

TSO Başkanı Recep Ocak, Liman projesi, OSB ve Islah Organize Sanayi Bölgesi (IOSB) projeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu projelerin ilçenin kurtuluş reçetesi olduğunu belirten Ocak, "Alaplı TSO olarak OSB ve Islah OSB çalışmalarımız devam etmektedir. Alaplı'nın olmazsa olmazları arasındaki projelerinden biri olana ALPORT Alaplı Liman Projesi devam etmektedir. Önceliğimiz şu aşamada Islah OSB ve ALPORT Liman projeleridir. Islah OSB ile çalışmalarımızın büyük bir bölümünü yaklaşık yüzde 70'ni tamamladık. Taslak projeleri hazırlandı. Yatırımcılarla istişare yapıldı. Geçtiğimiz hafta odamızı ziyaret eden Zonguldak Valisi Ali Kaban, projelerimize sahip çıkarak bizlere moral motivasyon verdi. Valimiz Islah OSB üzerinde çok durdu. Kendileri bu projeye her türlü desteği vereceklerini beyan ettiler. Islah OSB tamamlandığında kalkınmada öncelikli teşvikler kapsamındaki 4. Bölge ile aynı imtiyazlara sahip olacağız. 4. Bölge teşvik kapsamında olduğumuzda Yatırımcılar Alaplı'yı tercih edeceklerdir. İlçemizin sanayileşmesi kapsamında buda bir başlangıç olacaktır. Özellikle Zonguldak Valimiz Ali Kaban'nın projeye sahip çıkması bizleri son derece memnun etmiştir. Islah OSB ve ALPORT Alaplı Liman Projesi tamamlandığında ilçemize ekonomik anlamda büyük katma değer sağlayacaktır. Bu projeler ilçemizin önünü açacaktır. Diğer OSB bölgemizin de 2014 yılı başında alt yapı için ihale aşamasına getireceğiz" dedi.

ALPORT Liman projesi süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ocak, " ALPORT Liman Projesinin sahibi TAŞ YAPI AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turan'lı ile sürekli istişare halindeyiz. Biraz zamana ihtiyacımız var. Alaplı liman muhakkak yapılacaktır. ALPORT Alaplı Liman Projesi asla FİLYOS projesine karşı yapılmış bir proje değildir. Bizim hedefimiz, Bolu, Düzce, Sakarya ve Batı Karadeniz'in sanayileşmiş diğer illeri ve ilçeleridir. Alaplı Limanı sayesinde Dilovası ve Haydarpaşa Limanları da rahatlayacaktır. Oralardaki yükleme ve boşaltmadaki yoğun trafik akışını ancak ALPORT Alaplı Liman Projesinin hayata geçmesiyle rahatlatabilir. Gelecekte önümüz gerçektende açık ama biraz daha zamana ihtiyacımız vardır. Ama bizler çalışmalarımıza son hızla devam ettireceğiz. Ereğli Tersaneler Bölgesinin kapanmasından sonra bölge çok ciddi ekonomik çıkmaza girmiştir. İşsizlik had safhaya çıkmıştır. İşte o ekonomik çıkmazı ancak Alaplı'daki projeler ortadan kaldırabilir" diye konuştu.

İlçede özel sektör yatırımları ve istihdama yönelik çalışmalar hakkında bilgiler veren Ocak, "Alaplı'da DİNARSU Gurubunun çok ciddi yatırımları gerçekleşiyor. Yaklaşık 30 milyon Dolar değerinde bir yatırımı bitirmek üzereler. Yakın zamanda yeni işçi alımına başlayacakları bilgisine ulaştık. Bu gelişmeler işsizliğin azaltılması anlamında çok önemli gelişmelerdir. Dediğimiz gibi Alaplı'nın önü açıktır, ilçemizin ve bölgemizin kurtuluş reçeteleri ilçemizdeki planlanan ve yapılmayı bekleyen çok ciddi projelerdir. Bizim kimseyle siyasi bir hesabımız yoktur. Bunları en kısa zamanda hayata geçirebilmek için başta bölge milletvekillerimizle, valimizle, kaymakamımızla, belediye başkanımızla ve diğer sivil toplum örgütü mensuplarıyla çok sıkı çalışmalar içinde olacağız" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Recep Ocak Zonguldak Alaplı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title