Haberler

Nazilli Ülkü Ocağı Alparslan Türkeş'i Andı

Nazilli Ülkücü Ocağı, Ülkücü hareketin lideri Merhum Alparslan Türkeş'in vefatının 15.yılı nedeniyle etkinlikler düzenledi.

Nazilli Ülkücü Ocağı, Ülkücü hareketin lideri Merhum Alparslan Türkeş'in vefatının 15.yılı nedeniyle etkinlikler düzenledi.

Düzenlenen program kapsamında MHP Nazilli teşkilatı ile birlikte öğle öncesinden akşam saatlerine kadar yaklaşık 3 Bin kişiye lokma hayrı yapılırken mevlit okundu, aynı gün akşamında yoğun katılımla Başbuğu anlamak adlı sunum yapıldı.

Programa Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Başkan yardımcısı Mustafa Akkaya, MHP'li belediye meclis üyeleri, MHP Nazilli İlçe Başkanı K.Engin Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Burak Pehlivan, Nazilli Türk-Eğitim-Sen Şube Başkanı Olgun Ergün, Çevre ilçe ve belde ülkü ocağı başkanları, Türk Ocağı Nazilli şube başkanı Ahmet Çekim ve yönetim kurulu üyeleri, Yeniçağ gazetesi yazarı Selcan Taşcı, Prof.Dr. Mustafa Erkal ile çok sayıda ülkü ocağı mensubu genç katıldı.

Nazilli Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Başkan Şükrü Irgat; "Türk milleti tarih sahnesinde var olduğu tarihten bugüne bağımsızlığından ve töresinden taviz vermemiştir. Tarihin her döneminde üzerine oynanan oyunları büyük liderler ve başbuğlar tarafından bertaraf etmiştir. İşte başbuğların sonuncusu Başbuğ Alparslan Türkeş, 20.yüzyılın en büyük liderlerinden olmuştur. Başbuğ bütün hayatını Türk Dünyasına ve Türklüğe adamıştır. Türk Dünyasındaki dağınıklığın ve fakirliliğin kader olmadığını ortaya koyduğu doktrinleriyle tüm dünyaya göstermiştir."

"EYLÜLLER, HAİNLER VE DÖNEKLER BİZE ENGEL OLAMAYACAK"

Türk Milletini yüceltmek ve töresini devam ettirmek için kurduğu Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi, Türk Milleti var doldukça ilelebet yaşayacaktır diyen Irgat; "Bunlar bize Başbuğumuzdan emanettir. Emanete hıyanet edenin ne dinimizde ne de töremizde yeri yoktur. Bu yolda eylüller, hainler ve dönekler bize engel olamayacaktır. Ülkü Ocakları Türk Milleti'nin öz evlatlarının yeridir. Ülkü Ocakları, bütün Türk Milleti'ni kucaklamaktadır. Ancak dinine, milletine, töresine, devletine, davasına ihanet edenleri kucaklamayacaktır. 'Ülkücüler, insanlık alemi içinde ne uşak olmayı ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen, şerefli bir bayrağın taşıyıcısıdır' diyen Başbuğ'umuzun emrinde olmamak mümkün mü? Özellikle gençlerin bilinçlenmesi, dava adamı olması, dinine, milletine, devletine faydalı olması için kurulan, bu uğurda çalışan Ülkü Ocakları'nda. 'Gençliğimizi büyük bir savaş beklemektedir. Bozgunculuğa, tembelliğe, ahlaksızlığa cehalete, yalancılığa karşı büyük bir savaş.' 'Hepiniz birer Türk Bayrağısınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin' sözlerini ezberletmemek mümkün mü?"

"MÜCADELE EDECEĞİZ"

Hakka yürüyüşünün 15.yılında Türk Milleti'nin, onu ne kadar çok özlediğini, onun fikirlerine ve ülküsüne ne kadar muhtaç olduğunu bir kere daha gördüğünü belirten Irgat; "Bütün hayatını adadığı davasını, memleketimizin her köşesinde görmek, onun haklılığını ve büyüklüğünü ortaya çıkarmaktadır. Davamızı ömrümün ve ömrümüzün sonuna kadar yaşayacağımı ve yaşatacağımızı, Başbuğ'umuzu unutmayacak, unutturmayacağımızı, Türk Milleti'nin bekası için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimize söz veriyorum. Ne Mutlu Türk'üm Diyene" dedi.

"DAVAMIZIN GELECEĞİ BİRLİKTELİKTİR"

Biliyoruz ki, Başbuğ Alparslan Türkeş'in yeri ulu hakanlarla birlikte cennettir diyen MHP Nazilli İlçe Başkanı K.Engin Özcan ise; "Başbuğum seni unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Davan hak davasıdır, yolun hak yoludur, başbuğum yolun yolumuzdur. Bu yolda başarılı olmak için bizlere diyorsun ki; 'Başarı için muntazam planlı çalışma yapmak lazımdır. Son nefesimizi verinceye kadar çalışacağız. Cesaret, yüreklilik, atılganlık olmayan hiçbir dava başarıya ulaşamaz. Kendinizi küçük görmeyiniz. Sizler büyük kuvvetsiniz. Vazifenizi hiçbir zaman unutmayınız. Kuvvet birliktir. Davamızın geleceği birliktedir. Birlik, beraberlik içinde olmaktır.' Bizler evlatların olarak bu ilkelerinin ışığında çalışıp hedefe ulaşmaya and içtik. Söz konusun vatan olduğu şu günlerde her şeyi bir yana bırakarak hep birlikte hedefe doğru yürümeliyiz. Başbuğum rahat uyu evlatların küçük hesapları, menfaatleri düşünmedi. Nazilli'de Milliyetçi Hareketi iktidar yaptı. Yine iktidar yapacak ve 3 hilalli bayrağı Nazilli semalarında dalgalandırmaya devam edecektir. İnanıyoruz ki; evlatların daha çok çalışıp, kenetlenip hayalin olan Milliyetçi Hareket'in tek başına iktidarını gerçekleştirecektir" dedi.

Konuşmaların ardından Alparslan Türkeş'in hayatı katılımcılara video slaytlar eşliğinde izletilirken duygusal anlar yaşandı. Çok sayıda davetlinin gözyaşı döktüğü program şiirler ve anılarla devam etti. Anma programı hep bir ağızdan 'Başbuğlar Ölmez' ve 'Çırpınırdı Karadeniz' isimli türkülerin söylenmesi ile sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Alparslan Türkeş Nazilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title