Haberler

Muş yerel haberi... '1071 Malazgirt Zaferi Kutlamaları'nın yaklaşması ilçe esnafı ve vatandaşları sevindiriyor

Güncelleme:

Muş haberler: '1071 Malazgirt Zaferi Kutlamaları'nın yaklaşması ilçe esnafı ve vatandaşları sevindiriyor Sultan Alparslan'ın Türklere Anadolu'nun kapılarını açtığı Muş'un Malazgirt ilçesinde, 1071 Malazgirt Zaferi Kutlamalarının yaklaşması ilçe esnafının yüzünü güldürürken vatandaşları da heyecanlandırdı.

'1071 Malazgirt Zaferi Kutlamaları'nın yaklaşması ilçe esnafı ve vatandaşları sevindiriyor

MUŞ - Sultan Alparslan'ın Türklere Anadolu'nun kapılarını açtığı Muş'un Malazgirt ilçesinde, 1071 Malazgirt Zaferi Kutlamalarının yaklaşması ilçe esnafının yüzünü güldürürken vatandaşları da heyecanlandırdı.

Malazgirt, şanlı zaferinin 951. yıl dönümü kutlamalarına hazır. Büyük heyecanın yaşandığı ilçede, binlerce kişinin kutlamalara katılması bekleniyor. Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkında hazırlıkların tamamlanmasıyla, halk 26 Ağustos'u sabırsızlıkla bekliyor.

"Kutlama bizimdir, Malazgirt 1000 yıldır bizimdir"

Malazgirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nazım Yalçın, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2017'de milleti Malazgirt'e davet etmesi ile Malazgirt'in daha çok gündeme geldiğini söyledi.

Malazgirt'e yapılan yatırımlardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Yalçın, "kendisine şükranlarımız var. Beklentimiz yüksek. Burada ecdatlarımız yatıyor. Rahmetli Menderes, Özal, Erbakan, Demirel, Ecevit ve diğer devlet erkanları Malazgirt'e teşrif etmişler ve Malazgirt'e önem vermişler. Tabi Sayın Cumhurbaşkanımız ayrı bir önem verdi. Kutlama bizimdir, Malazgirt 1000 yıldır bizimdir, inşallah 10 bin yıl daha bizim olacaktır" dedi.

"Esnafın yüzü gülecek"

Bu yıl konserlerin Malazgirt çarşı merkezinde yapılacak olmasının esnaf adına kendilerini bir hayli memnun ettiğini belirten Yalçın, "Çünkü esnafımıza bir katkı olacaktır. Tüm yetkililere şükranlarımızı sunuyoruz. Etkinliklerin merkezde yapılması alışverişlere vesile olacak. Gelen misafirler burada lokantaya gidecek, kafelere gidecek, alışveriş yapacak, bir hareketlilik olacak, bir şenlik olacak. Bu da tabi ki esnafın yüzünü güldürecektir" ifadelerini kullandı.

"HDP yüzünden Malazgirt'te bugüne kadar bir şey yapamadık"

"Biz, HDP'nin yüzünden Malazgirt'te bugüne kadar bir şey yapamadık" diyen vatandaşlardan Tahsin Altın ise şöyle konuştu:

"3 yıldır Malazgirt'te AK Parti olduğu için güzel şeyler yavaş yavaş olmaya başlıyor. 3 senedir Malazgirt gündeme geliyor. İnşallah bundan sonra daha iyiye gidecek. Merasimler başlıyor. Buraya devlet büyükleri gelecek. Cumhurbaşkanları geliyor, başbakanlar geliyor, bakanlar geliyor. Malazgirt'i iyi yerlerde görmek istiyoruz. Malazgirt kutlamaları başladığı zaman bütün dünya kutlamalardan haberdar oluyor. Malazgirt'i dünya biliyor. Kutlamaların iyi geçmesini bekliyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Sultan Alparslan Malazgirt Muş Haberler

Bakmadan Geçme

ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title