Haberler

Muratpaşa'da Cumhuriyet Coşkusu

Güncelleme:

Muratpaşa Belediyesi Neveser Türk Müziği Topluluğu, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında muhteşem bir konser verdi.

Muratpaşa Belediyesi Neveser Türk Müziği Topluluğu, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda muhteşem bir konser verdi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yılı nedeniyle, Muratpaşa Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nce düzenlenen programda Neveser Türk Müziği Topluluğu, Belediye Kültür Salonu'nda Cumhuriyet Konseri verdi. Şef Murat Kocamemik'in yönettiği konserde, Türk Sanat Müziği'nin eşsiz şarkılarının yanı sıra Atatürk'ün sevdiği şarkılar ve türküler seslendirildi.

89 YAŞINDAKİ MUTLU ATAYI ANLATTI

Davetlilerine unutulmaz bir gece yaşatan konserin ikinci bölümü Defne Kızılırmak'ın salona okuttuğu 'Andımız' ile başladı. Atatürk'ün sevdiği türküler ve şarkılar eşliğinde devam eden konserde, Ulu Önder Atatürk ile Florya'da yaşadığı bir anıyı paylaşmak üzere sahneye çıkan 89 yaşındaki Mehmet Rasim Mutlu, davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.

SARI SAÇLIM MAVİ GÖZLÜM

Folklor eğitmeni Talat Kurtoğlu'nun sergilediği 'Çökertme Zeybeği' ile renklenen gecede, Türk Halk Müziği Eğitmeni Bilal Eren'in seslendirdiği Aşık Mahsuni Şerif'e ait "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" eseri ile coşku doruğa tırmandı. Gecede Akdeniz Üniversitesi Konservatuarı öğrencisi Ekin Kızılırmak klasik kemanı ile kısa bir dinleti sundu. 10. Yıl Marşı'nın bitmeyen coşkusuyla sona eren gecede konuklar Neveser Türk Müziği Topluluğu'nu ayakta alkışladı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Kızılırmak Muratpaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title