Haberler

MHP Milletvekili Kürşat Tuna'dan Seçim Değerlendirmesi

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre MHP’den Çanakkale Milletvekili seçilen İbrahim Kürşat Tuna, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre MHP'den Çanakkale Milletvekili seçilen İbrahim Kürşat Tuna, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Milliyetçi Hareket Partisinin Türkiye genelinde ve Çanakkale'de oy oranını artırdığını hatırlatan Tuna, Çanakkale halkına teşekkür etti.

Milliyetçi Hareket Partisinin Çanakkale'de 2011 seçimlerine göre oy oranını büyük ölçüde artırdığına dikkat çeken İbrahim Kürşat Tuna, "Geçtiğimiz dönemde kaybettiğimiz bir vekilliğimiz vardı. Bu dönem tekrar vekilimizi çıkarmış olduk. İnşallah Çanakkale'miz için,Türkiye için hayırlı olur. Türkiye genelinde yüzde 3'lük bir artış söz konusu. Gönül isterdi ki daha fazla artış gerçekleştirebilelim. Ama bu halkımızın takdiridir. Farklı bir seçim ortamı ve farklı bir meclis konfigürasyonu söz konusu olacak. Önümüzdeki süreç içerisinde bunları takip edeceğiz hep birlikte. Gerçekten zor bir dönem olacak. AK Parti tek başına iktidarı gerçekleştiremeyecek. Dışarıdan destekle bunun yürütülebilmesi çok da kolay gözükmüyor. Çeşitli koalisyon senaryoları var. Bunlar konuşuluyor. Ama sıcağı sıcağına bir şey söylemek için erken olur diye düşünüyorum. Birkaç gün geçtikten sonra, bunun üzerine planlamalar yapılacaktır. Umut ediyorum Türkiye için iyi bir şekillenme olur. Türkiye genelinde de Çanakkale'de AK Parti için bir düşüş söz konusu. Adayla ilgili olabilir, köylerde ve Çanakkale merkezde düşüş söz konu. Uygulanan politikalarla da ilgili olabilir. Biz köyleri gezerken sinyalleri gördük. Köylü çok sessizdi. Bunun bir tepkiye dönüşeceğini anlamıştık. Çanakkale bu tepkilerini daha net ortaya koyuyordu. Çarşıya pazara çıktığımızda, bu tepkileri daha net görüyorduk. MHP olarak biz güçlenerek çıktık. Memleket meselesi nihayetinde. Tabi bu halkımızın kararı. Seçmenimizin kararı. Halkımız ne derse bizim başımızın üstüne. İnşallah diğer vekillerimizle birlikte Çanakkale'miz için mücadele edeceğiz. El birliğiyle çalışacağız. Çünkü Çanakkalelimiz bizi bunun için Ankara'ya gönderiyor" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Kürşat Tuna Çanakkale Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title