Haberler

MHP'li Adaylar, Doğanyurt ve Tosya İlçesini Ziyaret Etti

MHP Kastamonu Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Emin Çınar, MHP Kastamonu Milletvekili Adayları Hayati Hamzaoğlu ve Hakan Çetin, MHP İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı ile birlikte, Doğanyurt ve Tosya ilçelerini ziyaret etti.

MHP Kastamonu Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Emin Çınar, MHP Kastamonu Milletvekili Adayları Hayati Hamzaoğlu ve Hakan Çetin, MHP İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı ile birlikte, Doğanyurt ve Tosya ilçelerini ziyaret etti.

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Kastamonu'nun sıkıntılarını her fırsatta TBMM'de paylaştıklarını söyledi. Bu ülkeye sadece iktidar partinin hizmet etmediğini belirten Çınar, "Biz, diğer partiler gibi kimseyi boş vaatlerle kandırmıyoruz" dedi. Ziyaretlerde, vatandaşların ve esnafların sorunlarını dinleyen MHP'li adaylar, Kastamonu'ya hizmet için yola çıktıklarını ve başka bir amaçlarının olmadığını ve asla olamayacağını belirttiler.

Diğer partiler gibi kimseyi boş vaatlerle kandırmadıklarına dikkat çeken MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, "Yalan konuşup, kimseyi kandırmıyoruz. Doğrusu ne ise, onu söylüyoruz" diye konuştu.

"KASTAMONU'NUN SIKINTILARINI TBMM'DE ÇOK FAZLA PAYLAŞTIK"

Kastamonu'nun sıkıntılarını her fırsatta TBMM'de paylaştığını belirten MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, "CHP, Roman bir adayı İzmir'den aday gösterdi. Roman aday, 'Ben bütün Romanların meselelerini mecliste dile getireceğim' diyordu. Bundan iktidar partisi de etkilenince '5 bin Romanı işe alacağım' dedi. O zaman bu sistem nereye gidiyor, menfaati olup olmayanlar noktasında bir tarafa gidiyor. O zaman bu işlerin tadı kaçıyor, zamanla beraberinde çeşitli problemleri getiriyor" ifadelerini kullandıb

TBMM'de zaman zaman soru önergesi verdiğini ve bunun yanı sıra kanun teklifinde bulunduğunu açıklayan Emin Çınar, "Çünkü bize, sürekli ilçelerimizden kamu kurumların sorunları intikal ediyor. Bizden çeşitli taleplerde bulunuluyor. Bu ülkeye sadece iktidar partisi hizmet etmiyor. Sadece hizmet için iktidar partisinden bir şey istenilmiyor. Bizlerden de isteniliyor. Bazı hizmetler hep iktidardan isteniyor. Aslında burada yanlış yapılıyor. Bazen muhalefetten istenilmesi lazım ki, muhalefet buradaki eksikliği dile getirdiği zaman yapılsın. İktidar partisinden çıkıp personel istenilecek. Ondan sonra personel gelecek diye bekleyeceksiniz. Bir daha iktidar partisine ulaşıp bir şey isteme şansınız var mı? Yok. Bu noktada sizin eksikliklerinizi kimler dile getirecek. Tabii ki bizler, muhalefet partileri olarak bizler, sizin adınıza bu istek ve taleplerini dile getirip iktidara hatırlatacağız. Hem mecliste bunları dile getireceğiz, hem de toplantılarda bu sorunları aktaracağız. İşte bu noktada iktidar partisinin milletvekilleri veya siyasetçileri, diyorlar ki: 'Burada bir eksiklik var o zaman, bunu biran önce tamamlayalım ki halk buradan uzaklaşmasın' Romanlara nasıl 5 bin kişiyi işe alma sözü veriyorlarsa, bu da aynı noktaya geliyor. CHP'nin bir Romanı aday göstermesi ve bu şekilde söylemlerde bulunması, iktidar partisini harekete geçirdi. İktidar partisi de oylar kaybolmasın diye 5 bin Romanı işe alma sözü veriyor" diye konuştu.

"BAZEN KÜÇÜK ANAHTAR, BÜYÜK KAPIYI AÇMA İMKANI SAĞLAR"

"Bazen küçük anahtar, büyük kapıyı açma imkanı sağlar" diyen MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, "Bu yüzden sadece biz, bölgemize hizmet etmeyi düşünüyoruz. Başka bir amacımız ve düşüncemiz zaten olamaz. Biz, diğer partiler gibi kimseyi boş vaatlerle kandırmıyoruz, yalan konuşup kimseyi aldatmaya çalışmıyoruz. Doğrusu ne ise, onu söylüyoruz" şeklinde konuştu.

Konuyu bir örnekle açıklayan MHP Milletvekili Emin Çınar, şöyle konuştu: "TARGEL personelleri merkezde görev yapıyordu. Aslında görevlendirme yerleri ilçeler. Ama birçoğu merkezde bulunuyordu. Biz, bununla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bir soru önergesi verdik. 'TARGEL personellerinin görevlendirmeleri ilçeler olması rağmen, şu kadar personel merkezde görev yapıyor diye sorduk. Tabii biraz kızdılar bana, sonuç itibariyle ilçelerimiz bu personellerden faydalanmaları gerekiyor. Şu anda bu personellerin hepsi, asli görev yerlerine geri döndüler. Şimdi halkımızda daha iyi hizmet alıyor, bu personellerde asli görevlerini yapmış oluyor"

Devletin olmazsa olmaz asli görevlerinin olduğuna dikkat çeken Emin Çınar, şunları söyledi: "Bunlardan bir tanesi sağlık, diğeri de güvenliktir. Diğerleri faaliyetleri alanları bakımından biraz daha farklılık gösterebiliyor. Ama geleceğimizin teminatı açısından sağlık ve güvenlik başı çekiyor. Bu noktada başta Kastamonu olmak üzere ülkemiz, sağlık ve güvenlik noktasında büyük zafiyet yaşıyor. Vatandaşlar belirli miktarda bunlara katkı sağlıyor ama devletin, bu noktada üzerine düşen görevi kusursuz yerine getirmesi gerekiyor"

Bu ülkede 'Kürdistan'ı hayal ediyorum' diyen birisini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çalışmasını düşünemediğini ifade eden Emin Çınar, şunları kaydetti: "Bizim neyimiz ayrı ayrı çıkıp birileri söylesin. Doğanyurt'ta, Kastamonu'da doğu kökenli kardeşlerimizi yok mu? Var, o zaman biz, neyin ayrı gayrısını yaşıyoruz. Şimdi siz, Güneydoğu'ya gidip Kürt sorunu var diyeceksin 4 yıl boyunca, şimdi seçim arifesinde ise, çıkıp bu ülkede Kürt sorunu mu var diyeceksin. veya tutup İmralı sürecini başlatacaksın, 8-10 kişilik heyet İmralı'ya gidecek. Ama bunlarla en ufak bir şekilde zerre bir şey söylemeyeceksin. Bunlarla ilgili hiçbir şey söylemiyorsun. Birileri MHP'ye kızıp başka partilere geçmiş olabilir. Ama MHP'de hiç kimse bayrağı yere atmadı. Biz, bayrağımızı her zaman en üstte taşıdık. MHP'den hiç kimse Şivan Perver ile Barzani ile yan yana gelip, kol kola girip durmadı. Bunlar bizim ülkemizde yaşandı. Binlerce askerimizin şehit edenlerle MHP, kol kola girip yan yana durmadı. Sandığa giderken bunu hiç kimse unutmasın ve gözünün önüne getirsin. Eğer bu vatanda, bu memlekette, bu ülkede yaşıyorsak, geleceğimizi düşünüyorsak oy kullanırken bunları bir kez daha düşünüp öyle karar verin. MHP, sınırda teröristler için mahkeme kurmadı. Başımızı eğecek bir hareketinde içerisinde hiçbir zaman olmadı. Bazı işleri eksik yapmış olabiliriz, bunu kabul ediyoruz. Ama biz, hiçbir zaman bu milletin başını öne eğecek hiçbir harekette bulunmadık. İstanbul'da AK Parti'nin milletvekili adaylarına bir göz atın. Şu anda Avrupa, sözde Ermeni soykırımı tasarısını kabul etti. AK Partili milletvekili adayların içerisine bir bakın. Niçin AK Parti, milletvekili adaylarının içerisine Ermeni kökenli adayları koyduğunu buraya diğer arkadaşlar gelince bir sorun. Size açıklasınlar. Bir sorun Allah aşkına, bu Ermeni kökenli adamı niye aday gösterdiniz diye bir sorgulayın. Bunlar sizin en doğal hakkınız. Evlatlarımız için, geleceğimiz için, ülkemiz için lütfen bir kez daha düşünün. Sandığa giderken oy vereceğiniz partiyi bir göz önünüze alın, bir kez sorgulayın"

Doğanyurt'ta ilçe ziyareti bulunduktan sonra Tosya'ya giden Emin Çınar, Hayati Hamzaoğlu ve Hakan Çekin, Tosya'da Hayvan Pazarını ve sanayi esnafını ziyaret ederek, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde destek istediler. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emin Çınar Kastamonu Doğanyurt Tosya Yerel Haberler

title