Haberler

MHP İl Başkanı Engin Açıklaması

"Yüksek Seçim Kurulu, İlçe Seçim Kurulu'ndan kısıtlıların oy kullanıp kullanmadığına dair çalışma yapmasını talep etti ve netice itibarıyla da bu seçimlerde 55 kısıtlının oy kullandığı tespit edildi"

MHP İl Başkanı İlhan Engin, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) partisinin Kastamonu'daki belediye başkanlığı seçimleriyle ilgili itirazının sonucuna yönelik kararıyla ilgili, "YSK, İlçe Seçim Kurulundan kısıtlıların oy kullanıp kullanmadığına dair çalışma yapmasını talep etti ve netice itibarıyla da bu seçimlerde 55 kısıtlının oy kullandığı tespit edildi" dedi.

Engin, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, YSK'nın kararının ardından yasal sürecin devam ettiğini ve belediye başkanı adayları Hayati Hamzaoğlu'nun Anayasaya Mahkemesine bireysel başvuru hakkını kullandığını söyledi.

Seçim sürecini MHP olarak büyük olgunluk içinde geçirdiklerini ifade eden Engin, "Sonucu da olgunlukla karşılıyoruz. Biz demokrasiye inanan siyasi hareketiz" diye konuştu.

Engin, partisinin 30 Mart'taki seçimlerde Kastamonu'da 26 bin 735 oy aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"30 Mart günü yapılan seçimlerde AKP ile MHP arasındaki oy farkı 227'dir. Bu da binde 5 ile ifade edilebilecek bir orandır. Biz MHP olarak seçim sürecinde yaşananları da göz önünde bulundurarak İlçe Seçim Kuruluna itiraz ettik. İtiraz konumuz da kısıtlıların oy kullandığını tespit ettiğimizden dolayıydı. İl ve İlçe Seçim Kurulu tarafından itirazımız reddedildi. YSK İlçe Seçim Kurulundan kısıtlıların oy kullanıp kullanmadığına dair çalışma yapmasını talep etti ve netice itibarıyla da bu seçimlerde 55 kısıtlının oy kullandığı tespit edildi. 55 kısıtlının oy kullanması seçim sonucunu etkilemediğini için itirazımız YSK tarafından da reddedildi. 55 kişinin oy kullanması tam kanunsuzluk olarak ifade ediliyor. Ben gidip kısıtlı olan birisini kaydettirmedim. Seçmen kütüklerini İlçe Seçim Kurulu düzenliyor.

O zaman tam kanunsuzluk suçunu İlçe Seçim Kurulu işlemiş oluyor. Haksızlığa karşıyız. Seçim sonuçlarını olgunlukla karşılıyoruz ama yapılan birtakım hakkımıza tecavüzler varsa bunun da sonuna kadar kanun önünde takipçisi olacağız. Suç işleyen varsa cezasını görmeli. Görmediği zaman bir dahaki seçimlerde aynı şeylerle karşılaşırız." - Kastamonu

Kaynak: AA / Yerel

Yüksek Seçim Kurulu Hayati Hamzaoğlu İLHAN ENGİN Kastamonu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title