Haberler

MHP'den Bedensel Engellilere Sandalye Yardımı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanlığı, Diyarbakır Bedensel Engelliler Derneği'ne 40 adet tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanlığı, Diyarbakır Bedensel Engelliler Derneği'ne 40 adet tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan Bedensel Engelliler Derneği Diyarbakır Şubesi'ne gelen MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç ve beraberindeki heyet, getirdikleri tekerlekli sandalyeleri Dernek Başkanı Ömer Aksan'a teslim etti. Karakoç, Bedensel Engelliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Aksan ile çalışma yaptıklarını, buna göre ihtiyaç sahibi 40 vatandaşa tekerlekli sandalye verdiklerini söyledi. Ramazan öncesi engellilerin sorunlarını bir nebze de olsa bir kenara itebilmek adına engelli sandalyelerini takdim etme fırsatı bulduklarını belirten Karakoç, "Bizler de birer engelli adayıyız, bizim de yarınlarda bir engelle karşı karşıya kalabileceğimiz anlamı ortaya çıkar. Bunun için ben de engelli derneği üyesi olmak istiyorum. Bölge siyasetçileri, politikacıları maalesef engelliler konusunda yeteri kadar adım atmamakta, engellilerin sorunlarını gidermemektedir. MHP olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir ilki il başkanı olarak gerçekleştirmek açıkçası beni mutlu ve memnun etti. Amacımız 2012 yılı içerisinde 100 engelli kardeşimize ulaşıp, 100 engelli sandalyesi dağıtmaktır. Bunun birinci partisini 40 sandalye ile gerçekleştirdik. 23 engelli sandalyesi, 10 yürüme engelli yardım sandalyesi, 7 tane de tuvaletli sandalye olmak üzere, sakat yatalak felçli hastalarımızın evde ihtiyaçlarını görecek toplamda 40 engelli kardeşimize ulaşmış durumdayız" dedi.

"GÜNEYDOĞU'DA ÇİRKİN ÇATIŞMALAR SONUCUNDA 100 BİNLERCE ENGELLİNİN OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİZ"

Bedensel Engelliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Aksan ise, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde engellilerin gerek akraba evliliklerinden, gerekse çirkin çatışmalar sonucunda 100 binlere ulaştığını rahatlıkla söyleyebileceklerini ifade etti. Aksan, "Başkan 25 bin engelliden bahsetti. Zannedersem resmi kayıtlardan aldığı bilgilere dayanarak söylüyor. Bizim tahminimize göre Diyarbakır ve bölgesinde 100 bin tane engelli olduğunu düşünüyoruz. Bu vesile ile belki biz 100 bin tane engelliye ulaşamıyoruz ama dernek olarak, STK'lar parti temsilcileri, teşkilatlar ve gerekse iş adamları Diyarbakır'daki bu tür vatandaşlarımızı sahiplenip, sorunlarını gidermesi bizim açımızdan memnuniyet vericidir. Ben başkanın ilk etapta Diyarbakır ve ilçelerine dağıtmış olduğu 40 tekerlekli sandalye için teşekkür ediyorum. Umarım diğer parti il başkanları, STK'lar, siyasetçiler, iş adamlarımız bu konuya eğilir" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi MEHMET TEYAR KARAKOÇ Diyarbakır Yenişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title