Haberler

Mevlana Konseri ve Sema Töreni

İlkadım Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel sanatlar Genel Müdürlüğü Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korusu işbirliğinde “Mevlana Konseri ve Sema Töreni” düzenlendi.

İlkadım Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel sanatlar Genel Müdürlüğü Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korusu işbirliğinde "Mevlana Konseri ve Sema Töreni" düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen konsere İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, MHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferhat Günaydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konser öncesi açılış konuşmasını yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Şüphesiz Mevlana hazretleri güçlü bir düşünür, iyi bir şair, büyük bir gönül eridir. Horasan'dan Anadolu'ya, Anadolu'dan tüm dünyaya açılan sevgi medeniyetinin önemli ve etkili temsilcisidir Mevlana" dedi.

Daha sonra Hazreti Mevlana'yı anma etkinlikleri kapsamında organize edilen 'Mevlana Konseri ve Sema Töreni'nde Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu konser verdi. Solistliğini Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı'nın yaptığı konserde sema gösterisi sergilendi.

Yapılan konser ve sema gösterisi izleyicilerden tam not aldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlkadım Belediyesi Necattin Demirtaş Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title