Haberler

Mersin İş-Kur ile Teknopark İşbirliği Protokolü İmzaladı

Mersin İş-Kur İl Müdürlüğü ile Mersin Teknopark arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Mersin İş-Kur İl Müdürlüğü ile Mersin Teknopark arasında işbirliği protokolü imzalandı. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'de yine bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, Teknopark bünyesinde UMEM Projesi kapsamında eğitim merkezi oluşturulacağını söyledi.

Vali Güzeloğlu'nun talimatları ile Uzmanlaşmış Meslek Edindirme (UMEM) Projesi kapsamında Teknopark bünyesinde oluşturulacak olan eğitim merkezi ile ilgili işbirliği protokolü Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz ile İş-Kur İl Müdürü Mustafa Kutlu arasında imzalandı. Valilik Toplantı Salonu'nda Güzeloğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen imza törenine Teknopark bünyesindeki firmaların temsilcileri de katıldı.

İmza töreninde konuşan Güzeloğlu, Türkiye'nin artık teknolojiyi temel alan yüksek katma değerli ürünleri üretmek zorunda olduğunu kaydetti. Bu çerçevede kurulan Mersin Teknopark'ın 57 firması ve 300'ü aşkın teknik personeliyle Türkiye'deki teknoparklar arasında çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Mersin Teknopark bünyesinde bulunan hem işletme hem de üretme alanında faaliyet gösteren genç girişimcilerimizin önünü açmak temel sorumluluğumuzdur. Bu doğrultuda Mersin Teknopark'ın fiziksel alan kapasitesini yüzde 100 arttıracak olan, bugünkü mevcut binasının adeta bir ikizinin inşaatını bugün hazır hale getirdik. Mersin Teknopark, bu yılın ikinci yarısında 100 firmayı aşan bir büyüklüğe ve çalışan sayısında da bugünkünün en az iki katına ulaşacak. Sayısal çoklukları bu şekilde geliştirirken, nitelik ve buna bağlı üretimdeki derinliği de arttırmayı hedefliyoruz. Bunun da yolu öncelikle nitelikli personel istihdam etmek ve bu personele dayalı üretim ile Ar-Ge'yi yoğunlaştırmaktır" dedi.

İş-Kur'un, işsizliğin azaltılmasının yanı sıra nitelikli istihdamın geliştirilmesinde de çok büyük katkılar sağladığına işaret eden Güzeloğlu, "Bu kapsamda Türkiye'de bugüne kadar yine denenmemiş ve uygulanmamış bir proje işbirliğini daha Mersin'de başlatıyoruz. İş-Kur'un sunmuş olduğu destekleri biz Teknopark özelinde yoğunlaştırıp bir merkezde buluşturuyoruz. İstihdam piyasasında 57 firmaya sahip Teknopark'ta İş-Kur'un destekleriyle istihdam piyasasına nitelikli eleman sağlanmasını bir örnek model olarak başlatıyoruz. Bizim beklediğimiz, İş-Kur bünyesinde yüksek nitelikli ürünlerin ve buna bağlı yeni prototiplerin geliştirilmesidir. Ülkemiz ve sanayisi için geliştirilen bu modellemelerin de üretime taşınarak bizim en önemli ve en öncelikli hedefimiz olan kalkınmada daha fazla yol almamız gerekmektedir. Bu doğrultuda yapılan bu işbirliğimizin hayırlı olması diliyorum" diye konuştu konuştu.

Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz ise yapılan işbirliği ile Teknopark ve firmalarına çok büyük görevler düştüğünü dile getirdi. Mersin Teknopark'ın, 57 firması, 300'ü aşkın Ar-Ge personeli, 250'nin üzerinde mühendis kadrosuyla Mersin'in beyni konumuna geldiğini söyleyen Durmaz, "109 ileri teknoloji projesi tamamlanmıştır. İdari bina ve kuluçka binamızda yüzde 100 doluluğa ulaşılmıştır. Bu noktadan sonra firmalarımız, katma değerli hizmet sunma noktasında istihdam kapasitelerini arttırmaya ihtiyaç duymaktadır. İş-Kur İl Müdürümüzün desteğiyle Türkiye'de bir ilk olarak nitelendirilecek olan bu program tasarlanmıştır. Bu doğrultuda firmalarımız sadece kendilerine değil, Mersin ve Türkiye için ileri teknoloji odaklı personel yetiştirecek ve bu noktadaki ara eleman ihtiyacını karşılayacaklar" şeklinde konuştu.

İş-Kur İl Müdürü Mustafa Kutlu da sürdürülebilir istihdam sağlamak amacıyla yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, "Üç şeyi bir araya getirerek Türkiye'de ilk defa bir teknoparkta uygulanan bir programı hayata geçireceğiz. UMEM, işbaşında eğitim ve sigorta teşvikini bir arada uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özgür Durmaz Türkiye Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title