Haberler

Meram Bağ Evi Hizmete Açıldı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, Konya'nın tarih ve kültüründe büyük değeri olan Meram Bağları'nı tekrar canlandırmak için projelendirdiği "Meram Bağlarını ve Bağ Evi"nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.
Yorgancı Mahallesi'nde...

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, Konya'nın tarih ve kültüründe büyük değeri olan Meram Bağları'nı tekrar canlandırmak için projelendirdiği "Meram Bağlarını ve Bağ Evi"nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Yorgancı Mahallesi'nde düzenlenen törene, AK Parti 23. Dönem Konya Milletvekili Muharrem Candan, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fatih Yılmaz, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkan Vekili Mustafa Dündar, AK Parti Meram İlçe Başkanı Ulvi Bezirci ve teşkilat yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konya Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yorgancı Mahalle Muhtarı Celal Duran, "Meram Belediyemiz 'Meram'a İz Bırakıyoruz' sloganıyla çok güzel hizmetlere imza attı. Takdire şayan ve silinmez eserler bıraktığı için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Meram bağlarını orijinal haliyle geleceğe intikal ettirmeyi amaçladıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "Konya'dan ya da Konya dışından gelen vatandaşlarımızın; 'Meram Bağı' nerede denildiğinde gezip görebileceği bir mekanı oluşturmak gayesiyle bu projeyi hayata geçirdik. Bu bölge yaklaşık 8 bin 500 metrekarelik bir alan. Bu alanın içerisinde sadece park, bahçe ve çevre düzenlemesi yapılabilirdi. Ama Meram Bağı denilince akla ne geliyorsa; üzüm bağı, kayısı, elma, armut ve diğer meyvelerin de içinde bulunduğu bir proje hazırladık. Eski Konya mimarisiyle yapılan 2 bağ evinin de yapılmasıyla bu bölge bir cazibe merkezi haline geldi. Bu yatırım, yaklaşık 1.5 milyon TL'ye mal oldu. Şükürler olsun ana cadde üzerinde ve turizm aksı olan bir alanda böyle güzel bir tesisi hizmete açmaktan büyük onur duyuyoruz. Biliyorsunuz Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde şöyle bir ifade var: 'Peçevi şehrinin Baruthane Mesiresi, Kırım'ın Sudak bağı, İstanbul'un 175'ten fazla bahçe ve gülistanları, Tebriz'in Şah-ı Cihan Bağı, Konya'nın Meram mesiresinin yanında bir çemenzar bile değildir' Konya'ya yüksek bir noktadan baktığımızda Meram'ın yeşil dokusu göze çarpar. Bu dokuyu korumak ve kollamak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Başkan Kalaycı, Konya turizmine büyük değer katacak olan 80 Binde Devr-i Alem Parkı'nın da bu bölgede olduğunu ve yıl sonuna kadar yüzde 80 oranında tamamlanacağını sözlerine ekledi.

AK Parti Meram İlçe Başkanı Ulvi Bezirci ise, "Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde Meram Bağları'yla ilgili söylediği sözlerin yanı sıra yeşil olan bölgeler için 'Bağ-ı Meram' ifadesinin de kullanılması çok önemlidir. Tarihi özelliği olan böyle bir projeyi hayata geçirdiği için başkanımızı tebrik ediyorum" dedi.

Konya'da belediyelerin, halkın ihtiyaçları doğrultusunda hizmet ürettiğine vurgu yapan AK Parti Konya İl Başkan Vekili Mustafa Dündar da, "Bu hizmetin manevi bir değeri var. Bu tür tesisler, tarih kokan, ecdat ve kültür kokan tesislerdir. Hızlı trenle birlikte Konya'mıza gelen yerli turist sayısı da hızla artmıştır. Burası, turistlerin gezip görebileceği önemli ziyaret noktalarından biri haline gelecektir" şeklinde konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fatih Yılmaz ise, "Unutulmaya yüz tutan Meram Bağı projesini hayata geçirdiği için belediye başkanımızı kutluyorum. Konya'nın tarihine ve kültürüne sahip çıkma anlamında çok önemli bir yatırımın açılışına katılmaktan onur duyuyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra yapılan dua ile Meram Bağları ve Bağ Evi'nin açılış kurdelesi kesildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Serdar Kalaycı Ak Parti Konya Meram Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title