Haberler

Melikgazi, İki Sivil Mimari Yapıyı Mimarsinan'ı Anma ve Mimarlar Haftası'nda Kültürel Mirasa...

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak AĞIRNAS tarihi alanda yer alan iki sivil mimarı yapı örneğini restorasyon ile bakım ve onarım çalışması yapılarak MİMARSİNAN’I ANMA VE MİMARLAR HAFTASI’NDA kültürel mirasa kazandırıldığını söyledi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak AĞIRNAS tarihi alanda yer alan iki sivil mimarı yapı örneğini restorasyon ile bakım ve onarım çalışması yapılarak MİMARSİNAN'I ANMA VE MİMARLAR HAFTASI'NDA kültürel mirasa kazandırıldığını söyledi.

Anadolu kültür mirası Melikgazi'ye emanet...

Ağırnas yerleşim alanının sadece Melikgazi için, Kayseri için ve Anadolu kültürü için değil dünya kültür mirası için önemli olduğunu çünkü kendine özgün mimari yapıları ile Koca Mimar Sinan'ı temsil ettiğini belirten Başkan Büyükkılıç "Melikgazi Belediyesi olarak tarihi ve kültür yapıları aslına uygun olarak onarıyor ve hizmete sunuyoruz. Bu çalışmalarımız birçok kez ödüllendirildi. Ağırnas' da iki sivil mimari yapı da bakım ve yenileme çalışması yaptık. Biri iki katkı, diğeri tek katlı olan bu sivil mimari evler için öncelikle aslına uygun proje hazırlandı. Yapı tekniği, kullanılan malzemeler ve taş işçiliğin güzel örneklerini sergileyen bu tarihi yapı aslına uygun olarak onarıldı. Mimarlar Haftası ve Mimar Sinan'ı Anma Etkinliği dolayısı ile bu iki sivil yapının açılışı yapılarak halkımızın ve kültür mirasımızın hizmetine sunuyoruz" dedi.

Anadolu kültür mirasına katkı…

Bakım, onarım ve yenileme çalışması yapılan iki sivil yapının mülkiyet sorunu bulunmadığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, yapımı tamamlanan her tarihi eserin tekrar kullanıma açıldığını ve hizmete sunulduğunu sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memduh Büyükkılıç Melikgazi Kayseri Ağırnas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title