Haberler

Marmaris'te Yanan Ormanlık Alana 3 Bin Fidan Dikildi

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde "21 Mart Dünya Ormancılık Günü" etkinlikleri kapsamında Beldibi Beldesi'nde geçtiğimiz yaz sezonunda yanan ormanlık alana 3 bin fidan dikildi.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde "21 Mart Dünya Ormancılık Günü" etkinlikleri kapsamında Beldibi Beldesi'nde geçtiğimiz yaz sezonunda yanan ormanlık alana 3 bin fidan dikildi.

Düzenlenen etkinliğe Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Marmaris Şoförler Odası Başkanı İbrahim Tarım, AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, Beldibi Sıtkı Zaralı İlköğretim Okulu, Kenan Evren Koleji öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından söz alan Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, ormanların doğal kaynaklar açısından çok önemli olduğunun altını çizerek; "Türkiye'nin yüzde 27'si ormanlarla kaplıdır. 2007 yılından itibaren yaklaşık 2 Milyon hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapıldı. Muğla'nın ise yüzde 68'i ormanlarla kaplı bu da ortalamanın iki katı daha fazla ormanlık alan olduğu anlamına geliyor. Ormanlarımızın önemini bu tür etkinliklerle duyurmak istiyoruz. Ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında ise çok farklı projeler yapmayı hedefliyoruz. Bunu da zaman zaman kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım'ın konuşmasının ardından Beldibi Sıtkı Zaralı İlköğretim Okulu ve Kenan Evren Koleji öğrencileri yanan ormanlık alanda fidan dikimini gerçekleştirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Yıldırım Marmaris Beldibi Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title