Haberler

Manisa'da, Matematik Şampiyonlarına Ödül

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji'nin Bu Yıl 6.'sını Düzenlediği Şehzade Matematik Yarışması'nda Dereceye Giren Öğrenciler, Düzenlenen Törenle Ödüllerini Aldılar.

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji'nin bu yıl 6.'sını düzenlediği Şehzade Matematik Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler, düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.

Anemon Otel'de düzenlenen törene Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Şehzade Mehmet Koleji Müdürü Sabahattin Kasap, çeşitli okullardan öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İl genelini kapsayan 6. Şehzade Matematik yarışmasına bu yıl 65 okuldan 850 öğrencinin katıldığı belirtildi. 4. sınıflarda Soma Altıntaş İlköğretim Okulu (İ.Ö.O.) öğrencisi Özgür Er, 5. sınıflarda Salihli Kudret Demir İ.Ö.O. öğrencisi Emine Hilal Aydın, 7. sınıflarda Turgutlu Özel Gündüzalp İ.O.O. öğrencisi Büşra Sağlam, 8. sınıflarda ise yine Turgutlu Özel Gündüzalp İ.O.O. öğrencisi Rahman Otuzoğlu birinci oldular. Bu kategorilerde ilk 3'e giren öğrencilere altın madalya, başarı belgesi ve tam altın, diğer öğrencilere ise gümüş ve bronz madalyalar ile başarı belgeleri verildi.

4. ve 5. sınıflar okul sıralamasında ise, Ali Rıza Çevik İ.O.O birinci, Turgutlu Özel Gündüzalp İ.Ö.O. ikinci, Akhisar Özel Eminbey İ.Ö.O. üçüncü, 7. ve 8. sınıflar okul sıralamasında da yine Turgutlu Özel Gündüzalp İ.Ö.O. birinci, Salihli Kudret Demir İ.Ö.O. ikinci, Akhisar Özel Eminbey İ.Ö.O. üçüncü ve Çağatay Uluçay İ.Ö.O. dördüncü oldu. Bu okullara da çeşitli hediyeler, başarı belgesi ile plaket verildi.

Törende açılış konuşması yapan Şehzade Mehmet Koleji Müdürü Sabahattin Kasap, matematik yarışmasıyla amaçlarının, öğrencilerin bilimsel bilgiyi analiz ve sentez yaparak en iyi, en hızlı şekilde kullanmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Öğrencilerin karşılaştıkları problemleri kısa sürede çözme becerisini kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren Kasap şöyle konuştu: "Matematiği sevdirmek, matematik alanında Dünya çapında başarı elde eden öğrencilerimize yeni isimler eklemek, böylece Türkiye için Dünya ile yarışan bu gençlerimizi yüreklendirmek ve ödüllendirmeyi hedeflendirdik."

Daha sonra ödül törenine geçildi. Matematik yarışması ödülleri öncesinde, Uluslararası Eğitimde Bilişim Kültürü Oluşumu (EBİKO) Proje Yarışmasında Web Tasarımı dalında Dünya şampiyonu olan Şehzade Mehmet Koleji öğrencisi İbrahim Şenyuva ve Akdeniz Bilgi Olimpiyatları'nda 2. olan Adil Yatkın'a ödüllerini Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk verdi. Vali Öztürk törende yaptığı kısa konuşmada, "Bu başarılarından dolayı öğrencilerimizi takdir ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, 4. sınıflara dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdikten sonra yaptığı konuşmada, "Böyle ödüllere alışkın değiliz. Bilim alanında Batının dünyaya hakim olduğu bir dönemde, özellikle özel okullarımızın aldığı bu başarılar bize gurur veriyor. Manisa'da da özel okular yetenekli ve zeki çocukları ortaya çıkartıyor. Türkiye'de Manisa'nın, Dünya'da Türkiye'nin ismini duyuruyorlar" diye konuştu.

5. sınıflar kategorisinde öğrencilere ödüllerini veren Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, kendi oğlu Mustafa Mert Hızlı'ya da ödül vermenin ayrı bir gururunu yaşadı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir ise konuşmasında, "Milli eğitimde büyük çıkış yakalayan Şehzade Mehmet Koleji matematikte düzenlediği yarışmalarla da eğitime büyük katkı sağlıyor. Bu çocukları eğiten öğretmen ve velilere çok teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı. 7., 8. sınıflar ile okul sıralamasında dereceye giren okulların idarecilerine de ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül töreni sonunda günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

(ÖU-ÖA-YK)

31.05.2007 15:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title