Haberler

Manisa'da İlk Defa Örgün Eğitim ile Birlikte Hafızlık Eğitimi İmkanı

Türkiye’de sayılı, Manisa’da ise ilk defa bu yıl açılan Şehit Fatih Kalu İmam Hatip Ortaokulu’nda, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 5. sınıfta okuyacak kız öğrencilere, örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimi imkanı sağlanıyor.

Türkiye'de sayılı, Manisa'da ise ilk defa bu yıl açılan Şehit Fatih Kalu İmam Hatip Ortaokulu'nda, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 5. sınıfta okuyacak kız öğrencilere, örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimi imkanı sağlanıyor. 60 kontenjanı bulunan okuldan mezun olan öğrenciler ortaokul diplomasının yanında hafızlık diplomasına da sahip olacak.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılarak, Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okullardan Özel Şehzade Mehmet Kolejinin binasında açılan ve 15 Temmuz şehidinin isminin verildiği Şehit Fatih Kalu İmam Hatip Ortaokulu'na müracaatı kabul edilen kız öğrenciler, örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimi de alabilecek. Türkiye'nin sayılı birkaç kentinde bulunan bu eğitim-öğretim imkanı hakkında bilgi veren Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı ve Manisa İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Bilal Demir, "Manisa'da ilk defa örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimi verecek olan Şehit Fatih Kalu İmam Hatip Ortaokulumuz 2017-2018 eğitim-öğretim yılının müracaatlarını almaya başladı. Bu yıl sadece 5. sınıf kız öğrencilerimizin müracaat edip okuyabileceği ortaokulda öğrencilerimiz sosyal ve fen bilimlerinin yanı sıra hafızlık eğitimlerini de birlikte sürdürebilecek. Kaliteli bir eğitimin yanında fiziki şartları ve eğitim ortamının çok güzel olduğu bir okul. Müracaatlar 5 Eylül 2017 tarihinde sona erecek. Okula başvuruların fazla olması halinde yine Eylül ayının ilk haftası bir sınav yapılacak ve puan üstünlüğüne göre öğrenci alınacak" dedi.

Bu imkanı sağlayan başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm kurumlara teşekkürlerini sunan Demir, "Okulumuzun adını, darbe girişimi sırasında asker üniforması giymiş hainlerin helikopterden açtığı ateşle şehit düşen 20 yaşındaki Fatih Kalu'nun ismini verdik. Gencecik yaşında şehitlik mertebesine ulaşan kardeşimizin ismini her daim yaşatmak istedik. Vatandaşımızın alın teriyle kazandıklarından yaptıkları yardımlarla yapılan bu okullar yine çocuklarımızın eğitimi için kullanılıyor. Bu okulumuzda amacı doğrultusunda, ahlaklı, vatanını milletine sahip çıkan öğrencilerimiz yetişecek. Aynı zamanda Allah'ın kelamını öğrenecekler. Hafızlık, Kur'an-ı Kerim'in sadece kelimelerini değil aynı zamanda anlamını da zihninde tutabilen ve hafız olarak o Kur'an-ı Kerim'in kaybolmasına karşı kelimelerini koruduğu gibi yaşantısıyla da Kur'an-ı Kerim'in örnek ve önder hayatını kendi hayatına tatbik edebilen demektir. Bu düsturda yetişen öğrenciler Allah'ın izniyle gelecek nesillere de ışık olacaktır" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilal Demir Türkiye Yerel Haberler

Fransa'da aşırı sağcıların seçim zaferine tepki gösteren yüzlerce kişi sokağa indi

Fransa'da aşırı sağcıların seçim zaferine tepki gösteren yüzlerce kişi sokağa indi

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

Bakmadan Geçme

10 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 10 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Fransa Kanada maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Kanada maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fransa Kanada maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Fransa Kanada maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Fransa Kanada maçı CANLI izle! (HD) Fransa Kanada maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Fransa'da Macron neden erken seçim kararı aldı? Erken seçim ne zaman yapılacak? YKS soruları sızdı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy iddiaları yalanladı Fenerbahçe seçim sonuçları 2024! Ali Koç ve Aziz Yıldırım hangi sandıktan kaç oy aldı? İşte oy sayıları Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? (%) Aziz Yıldırım ile Ali Koç yüzde kaç oy aldı, oy farkı kaç?
Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

title