Haberler

Manisa Barosunda İkinci Aday

Ekim ayında yapılacak olan Manisa Baro Başkanlığı seçimlerinde Av. Ümit Rona’dan sonra mevcut Baro Başkanı Av. Ali Arslan da adaylığını açıkladı.

Ekim ayında yapılacak olan Manisa Baro Başkanlığı seçimlerinde Av. Ümit Rona'dan sonra mevcut Baro Başkanı Av. Ali Arslan da adaylığını açıkladı.

Manisa Barosu ekim ayında gerçekleştirilecek olan genel kurula hazırlanıyor. Geçtiğimiz ay başkanlık için adaylığını açıklayan Ümit Rona'nın ardından mevcut Baro Başkanı Ali Arslan da Giritligil Otel'de düzenlediği toplantı ile yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Arslan'ın açıklamasına çok sayıda avukat da destek verdi.

Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız'ın 7 Haziran'daki milletvekili seçimlerinde istifa etmesinin ardından 22 Mart 2015 tarihinde yapılan olağanüstü Baro seçimlerinde büyük bir oy farkıyla Baro Başkanı seçilen Ali Arslan yaptığı konuşmada, "Meslektaşlarımızın gösterdiği teveccüh ile 94 oy farkla baro başkanı seçildim. Yapılan olağanüstü kongrede başkanlık seçimi yapılmış diğer organlar görevine devam etmiştir. Seçildiğim günden bu güne 16 ay gibi bir süre geçmiştir. Tarafıma layık görülen bu mesleğin en onurlu görevi olan Baro Başkanlığını bir namus borcu, kutsal bir emanet gibi ifa etmeye çalıştım. 810'a yakın meslektaşımız ile Türkiye'nin en güçlü Barolarından biri olan Manisa Barosunu görev yaptığım süre içerisinde yaptığımız çalışmalarla en üst sıralara taşıyarak mesleki sorunların çözümünde, meslektaşlarımızın iyi ve kötü günlerinde ortaklaşmamızla, ülke gündeminde yaşanan sorunlara duyarlılığımızla birçok başarıya imza attık." dedi.

"Etkin bir baro haline geldik"

Manisa Barosunun Adliye'de, Manisa'da ve Barolar Birliği nezdinde Türkiye'nin etkin barolarından bir haline geldiğine dikkat çeken Arslan, "Adliyelerde yapmış olduğumuz çalışmalarla birçok sorun diyalog yolu ile çözülmüş meslektaşlarımız mağdur edilmemiş, sorun çözme odaklı çalışılmıştır. Baronun saygınlığının zedelenmesine, gölgelenmesine asla müsamaha gösterilmemiştir. Manisa Barosu hem Manisa da hem Türkiye genelinde yaşanan Avukat hak ihlallerine en sert tepkiyi göstermiştir. Meslek sorunlarında meslektaşların yanında yer almış, insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları ve her türlü hak ihlalinde ezilen, sömürülen, dışlanan mağdurların haklarını savunmuştur. Ezenin kim olduğuna bakmaksızın ezilen yanında taraf olunmuştur. 2014 yılında yaşanan Soma Faciasının hukuki süreci (ceza ve hukuk davaları) meslektaşlarımızla birlikte bizzat takip edilmiştir. Görev yaptığım sürenin 60 güne yakını duruşmalar ve bilgilendirme toplantıları ile geçmiştir. Manisa Barosu alnının akı ile kamusal görevini yerine getirmenin huzuru içindedir. Gölmarmara ilçemizde yaşanan elim trafik kazası sonucu 15 tarım işçisi vefat etmiş Manisa Barosu tüm imkanları ile ölen işçilerimizin yakınlarının yanında olmuş, hak arama mücadelesine katkı sağlamış, sağlamaya devam etmektedir. Sorunlara duyarsız kalmadık. Çözüm için elimizi taşın altına sokmaktan çekinmedik. Yasaklara ve haksızlıklara karşı daima haklının, adaletin yanında olduk. Her türlü hak ihlalinde muhalif duruşumuzu gösterdik. Ama herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi olmadık. Toplumsal muhalefet görevini evrensel hukuka ve insan hakları ilkelerine bağlı, etkin bir şekilde yaptık. Kentimizde ve ülkemizde meydana gelen her türlü hak ihlallerine karşı tavır koyduk." diye konuştu.

"Ekim ayında yapılacak olağan kongre ile arkadaşlarımla birlikte yeni bir süreç başlatmak istiyoruz." diyen Arslan şunları söyledi:

"Başarının sırrının, güçlü baro oluşturmanın yolunun, sözü dinlenen bir baro olmanın koşulunun, önce yönetim birimleri ile daha sonra komisyonlarımızla ve Manisa Barosunun üyesi Avukatlarımızla birlikte çalışmak olduğunu biliyorum/biliyoruz. Baro yönetim kurulları üyelerinin desteği ile güçlüdür. Görev yaptığım sürede ulaşılabilir bir başkan oldum. Yeni dönemde de ulaşılabilir başkan ve ulaşılan bir yönetim kurulu olacağız. Herkes için hukuk, herkes için adalet, adalet için avukat sloganıyla yola çıkıyoruz. Avukatlar yargının yurttaş adına görev yapan asli unsurudur. Avukatların örgütlü gücü olan barolar da halkın avukatıdır. Türkiye'de Savunma Mesleğinin hak ettiği yere taşınması, tüm yurttaşlar için önemli olan Hukuk Devleti, Yargı Bağımsızlığı ve Tarafsızlığının gerçek anlamıyla sağlanması, Demokrasinin tüm kurum ve kuruluşlarıyla çalışması yönünden çalışmalarımız olacaktır."

Arslan'ın listesinde şu isimler yer alıyor:

"Birlik Delegeleri: Fadıl ünal, Mehmet Yeşilyurt, Recep Adıgüzel, Semih Altay. Yönetim Kurulu: Ali Kanıt, Ebru Kilimcioğlu, Emrullah Murat, Esra Deniz Ağar Sudaşdemir, İbrahim Yönetken, Jülide Kıyak Anık, Metin Erdoğan, Ramazan Aşıklar, Sevgi Başak Yeşil Malay, Seçil Ege Değerli. Disiplin Kurulu Üyeleri: Ayten Burkan, Dilek Akgün Kaval, Mehmet Anıl Akgül, Özde Demirel, Özlem Aytekin. Denetim: Pırıltı Şafak." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeynel Balkız Ali Arslan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title