Haberler

Liseli Dadaşlar Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor

Türkiye'yi İsrail'de yapılacak olan Dünya Liselerarası Kros Şampiyonası'nda temsil etmeye hak kazanan Adnan Menderes Lisesi öğrencileri, şampiyonaya iddialı hazırlanıyor Okul Müdürü Aktoprak: "İsrail'de hedefimiz kürsüye çıkmak.

ZEHRA MELEK ÇAT - Türkiye'yi İsrail'de yapılacak olan "Dünya Liselerarası Kros Şampiyonası"nda temsil etmeye hak kazanan Adnan Menderes Lisesi öğrencileri, şampiyonaya iddialı hazırlanıyor.

Okulun kros takımında yer alan Ömer Oti, Cabir Aydın, Emrah Gönen, Halil Acar, Cengiz Aktaş ve Adem Bayram adlı sporcular günde iki defa antrenmana çıkıyor.

Yoğun bir idman dönemi geçiren sporcular, emeklerinin karşılığında Türkiye'ye madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Lisenin müdürü Osman Aktoprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Mart-4 Nisan tarihlerinde İsrail'de gerçekleşecek şampiyonada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi.

Mersin'in Silifke ilçesinde yapılan Türkiye Şampiyonası'nda takım halinde birinci geldiklerini anımsatan Aktoprak, öğrencilerinin yarışlara iddialı şekilde hazırlandığını, bunun da karşılığını aldıklarını ifade etti.

İsrail'e 6 sporcuyla gideceklerini anlatan Aktoprak, "Çocuklarımız 2 yıldır çalışıyor. Bu yıl da emeğimizin karşılığını aldık. Mersi'nde Türkiye birincisi olduk. 28 Mart'ta da İsrail'de yapılacak olan Dünya Liselerarası Kros Şampiyonası'na katılacağız. Orada da bir derece bekliyoruz. İsrail'de hedefimiz kürsüye çıkmak. Şampiyona'ya yaklaşık 30 ülke katılıyor. Elimizden geldiği kadar öğrencilerimizi motive ediyoruz, antrenmanlarda yanlarında olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Beden eğitimi öğretmeni Yavuz Sinan İşler de Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü antrenörleri ile koordineli çalıştıklarını söyledi.

Hedeflerinin madalyayla ülkeye dönmek olduğunu ifade eden İşler, "İsrail yolunda önce ilimizde yapılan yarışlarda birinci olduk, daha sonra 18 takımla Diyarbakır grubunda yarıştık. Bu gruptan da birinci çıktık. Mersin'in Silifke ilçesinde yapılan Türkiye şampiyonasından da takım ve ferdi olarak birinci olduk. Türkiye'de ferdi birinci olan öğrencimiz Ömer Oti, İsrail'de hem takım adına hem de ferdi olarak yarışacak. İsrail'de kürsü bekliyoruz" dedi. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Aktoprak Türkiye İsrail Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title