Haberler

Kurşunlu Caminin Yakılmasına Tepki

Diyarbakır’da teröristler tarafından tarihi Kurşunlu Cami’ye yönelik yapılan saldırıları kınayan ESDER Malatya Şube Başkanı Ahmet Soydoğdu, “Kurşunlu Camii’nin kurşunlara hedef olması, adeta yüreklerimizi dağlamıştır” dedi.

Diyarbakır'da teröristler tarafından tarihi Kurşunlu Cami'ye yönelik yapılan saldırıları kınayan ESDER Malatya Şube Başkanı Ahmet Soydoğdu, "Kurşunlu Camii'nin kurşunlara hedef olması, adeta yüreklerimizi dağlamıştır" dedi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde tarihi Kurşunlu Cami'nin teröristler tarafından yakılmasına tepki gösteren ESDER Malatya Şube Başkanı Ahmet Soydoğdu, İslam'ın şiarları olan her türlü değerlere yapılan saldırıları, insanların ölümüne sebep olan her türlü saldırıyı lanetlediklerini ifade etti. Soydoğdu, "Başta Sur ilçesi olmak üzere devam eden sokağa çıkma yasakları ve meydana gelen çatışmalar can ve mal kaybına, maddi ve manevi her türlü şeye zarar vermeye başladı. Kurşunlu Camii'nin kurşunlara hedef olması bütün Müslümanları yürekten üzmüştür. Adeta Filistin'de İsrail'in Mescidi Aksa'ya yaptığı gibi yüreklerimizi dağlamıştır. Maalesef bu çatışmalarda da yakılan, yıkılan ve tahrip edilen mekanların başında da Kurşunlu Camii gelmiştir. Tahrip olan camiler, hamamlar, yollar, evler ve dükkanlar var. Felç olan ekonomi nedeniyle 500 esnaf kepenk kapatmış. Sur ilçesinde yaşayan vatandaşlarımız yaşananlardan dolayı göç etmek zorunda kalmışlardı. Zarar görenler Kürt veya Türk değil Müslüman kardeşlerimizdir, her gün ölen asker ve polisimiz bizim evladımız. Ölen Müslüman, her türlü zarara uğrayan yine Müslüman. Her olayda zarar gören ülkemiz, kar edenler ise silahlarını satan ve bıyık altından bize gülenlerdir, bizleri birbirine vurdurtan ise küresel güçlerdir. Dost diye sarıldığımız her gün beraber olduğumuz AB ülkeleri ABD, Rus, Çin velhasıl siyonizm. İnşallah her karanlık gecenin bir nurlu sabahı olduğu gibi güzel yarınlar bizim olur. İnanan insanlar el ele, gönül gönüle, sırt sırta verir ve ümmet şuuru ile huzurlu günlere kavuşuruz. Çünkü bu millet hiçbir zaman inancına karşı gelen akımlara fırsat vermemiştir ve bundan sonra da inançlı insanları birlik ve beraberliğini bozamayacaktır. Zafer daima Allah'a inananlarındır" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Kurşunlu Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title