Haberler

Kulu'dan Cizre'ye Yardım Tırı

Konya'nın Kulu ilçesinde hayırsever vatandaşlar tarafından oluşturulan yardım TIR'ı, Cizre'ye doğru yola çıktı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü yüzenden mağdur olan yerli halka yardım amacıyla Kululu hayırseverler tarafından yardım malzemeleri toplandı. Kulu Merkez Cami önünden Cizre'ye doğru yola çıkacak olan yardım TIR'ının uğurlama programına, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Kaymakam Hüseyin Avcı, Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Müftü İbrahim Kacaroğlu, Emniyet Müdürü Erdinç Gürkan, Milli Eğitim Müdürü Sultan Ahmet Kaymak, protokol üyeleri ve Kululu yardımsever vatandaşlar katıldı.

Gerçekleştirilen programda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, "Bu mübarek günde hayırlı bir iş için bizi bir araya getiren Rabbimize şükür ediyorum. Terör dünyanın sorunu terörden en çok canı yanan en çok bedel ödeyen ülke Türkiye'dir" dedi. Verilen görev neticesinde Güneydoğu Anadolu bölgesine gittiğini belirten Ağralı, "Özellikle terörle mücadelede bu gün Şırnak merkezde 70 bine yakın insanımız var. Ama bu 70 bine yakın nüfusun tamamı Şırnak'ı terk etmiş durumda. Binin altında vatandaşımız şuan orada" ifadelerini kullandı.

Cizre'de de, Silopi'de de, İdil'de de benzer durumlar yaşandığına değinen Ağralı, "Tabi evini barkını terk eden insanlar yakınlarına misafir olmakta,10 hanelik ev belki 25-30 haneye çıkmış durumda böyle olunca da büyük paylaşımında Konya'nın çok ciddi destekleri oldu. Bununla ilgili konuda Konyalı hemşehrilerimizin desteği ile gayreti ile bir TIR malzeme, temel gıda maddeleri toplanmış durumda" şeklinde konuştu.

Milletvekili Ağralı, Cizre'ye doğru yola çıkacak olan TIR'ın içinde bulunan gıdaların orada da bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin bire bir ziyaret edilmesi suretiyle ulaştırılacağını anlattı. Ağralı, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla yola çıkacak olan TIR'ın çok anlamlı olduğunu belirterek, "İnşallah bu ilk olmayacak, 2.'si 3.'sü de önümüzdeki günlerde yola çıkmış olacak. Bu çalışma için gayret sarfeden, destekleyen tüm esnafımıza tüm Kululu hemşehrilerimize gayret sarfeden kaymakamımıza, belediye başkanımıza tüm toplum kuruluşlarımıza, Murat beye, il müdürlerimize gerçekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kardeşliğin bu günlerde belli olacağını anlatan Ağralı, "Bu bölgede yaşanan terör olaylarında hiç olmadığı kadar terörle mücadele güvenlik güçlerimiz gerçekten olağan üstü çok güzel işler çıkarttılar. Bir bedel ödüyoruz. Ama ülkenin birlik ve beraberliği için mücadeleye devam edilecek. Bir yandan terörle mücadelede askeri unsurlar kendi görevlerini yaparken, sivil toplum kuruluşları olarak orada mağdur olan, evini barkını bırakmak zorunda kalan kardeşlerimize de yardım etmemiz lazım" dedi.

Bölge insanının hakikatı görmesinin ilk defa bu kadar netlik kazandığını belirten Ağralı, "Yani bu gün yüzde 90 oy alınan bir yerde belediye hizmetleri zaten yok. Belediye hizmetlerini vatandaşa değil ekipmanlarıyla terör örgütünün kuruluşları haline getirildi. Orada insanımız terör örgütüne ciddi tepkiler vermekte ilk defa böyle bir şans yakalandı. Sivil toplum kuruluşları olarak birlik beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirici gayretle devam etmesi lazım. Kulu'nun hayırlı hizmetler yapacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından İlçe Müftüsü İbrahim Kacaroğlu'nun yaptığı dualarla birlikte yardım TIR'ı Cizre'ye doğru yola çıktı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Ağralı Şırnak Konya Cizre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title