Haberler

Kulu'da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlandı

Konya’nın Kulu ilçesinde 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Konya'nın Kulu ilçesinde 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Programa Kulu Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Garnizon Komutanı Mikail Arıkan, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yetiş, siyasi parti ilçe başkanları, davetliler ve çiftçiler katıldı.

İlçe Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, şehitler ve Soma'daki maden ocağında çıkan yangında hayatlarını kaybeden işçiler için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine belirten bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, "Atamızın köylü milletin efendisidir" dileklerine ulaşamamasının sıkıntısını yaşadıklarını söyledi. Dünya'yı doyuran üreticiler olarak üretilen kadar refahtan pay alamadıklarını belirten Erdoğan, "Anıza doğrudan ekimde 2. yılında uygulamalar iyi sonuç verdi. Masrafsız 6 bin dekar ekim yapıldı. Biçerdöver kontrollerinde ziraat odası ve ilçe tarım müdürlüğü yanında belediye ve muhtarlarda yetkili. Pancar ekiminde tahsisli olan ekimi yerine serbest bölge uygulamasıyla çiftçiler su kaynakları çevresinde ekim yaparak rahatlamışlardır" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, çiftçiler ve davetliler Katır Tepesi'nde sanayi sitesi yanında ziraat odası tarafından yaptırılan eleme tesisi açılışını gerçekleştirdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Çiftçiler Günü Konya Kulu Yerel Haberler

title