Haberler

Kozan Kent Konseyi Son Toplantısını Yaptı

Adana’nın Kozan ilçesinde Kent Konseyi Genel Kurulu, yürütme kurulunun ilgili yönetmelik kapsamında görev süresini tamamlamasından dolayı çalışma döneminin son toplantısını gerçekleştirdi.

Adana'nın Kozan ilçesinde Kent Konseyi Genel Kurulu, yürütme kurulunun ilgili yönetmelik kapsamında görev süresini tamamlamasından dolayı çalışma döneminin son toplantısını gerçekleştirdi.

Kozan Ticaret Odası'nda yapılan toplantıya, Kozan Kaymakamı Avni Oral, Belediye Başkanı Musa Öztürk, Kent Konseyi Başkanı Süleyman Sezen ile yürütme kurulu ve genel kurul üyeleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yürütme kurulu üyesi Ümit Özalp Kunt, Kozan Kent Konseyi'nin gerçekleştirdiği çalışmaları özetleyen faaliyet raporunu okudu.

Kozan Konsey Başkanı Süleyman Sezen, ilgili yönetmeliğin "Kent Konseyleri belediye teşkilatı olan yerlerde, mahalli idareler genel seçim sonuçlarını izleyen 3 ay içinde oluşturulur" maddesi kapsamında, Kent Konseyi'nin bu dönem için görevini tamamladığını belirtti.

Sezen, konseyin ekonomi, ulaşım, sağlık, çevre, turizm, tarih, kültür, sanat konularında, şehrin ihtiyacı olan önceliklerini belirleyerek, çalışma gruplarında hazırladığı raporları öneri haline getirerek ilgili kurumlarla paylaştığını, ulaşımın düzenlenmesi, ilçeye fakülte kurulması, öğrenci yurdu yapılması, atıkların toplanması ve dönüşümü, Anavarza Antik Kenti'nin tanıtılması, Kent Müzesi kurulması, tarımsal eğitimler verilmesi gibi gündemine aldığı birçok konuyu başarı ile sonuçlandırdığını söyledi.

Konseyin, il hakkının iadesi, ilçeye doğalgaz getirilmesi, turizm ve otelcilik meslek lisesi açılması ve ilçenin kalkınmada öncelikli yöre statüsüne alınması gibi konularda ise çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Sezen, yeni dönemde Kent konseyinde görev alacak genel kurul ve yürütme kurulu üyelerine başarılar diledi.

Kaymakam Avni Oral ve Belediye Başkanı Musa Öztürk de yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını, hemşehrilik hukuku ve ortak yaşam bilincinin geliştirilmesini, çok ortaklı ve aktörlü yönetim anlayışının benimsenmesini sağlamak amacıyla oluşturulan Kent konseyinin çalışmalarına emeği geçen genel kurul, yürütme kurulu ve çalışma komisyonu üyelerine teşekkür etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Musa Öztürk Avni Oral Kozan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title