Haberler

Kozaklı Kaplıcaları Yarı Yıl Tatiline Hazır

Murat Asil - Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki toplam 7 bin yatak kapasiteli termal tesisler, yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Murat Asil - Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki toplam 7 bin yatak kapasiteli termal tesisler, yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kozaklı'nın şifalı suyu ve modern termal tesisleri ile ilk planda tercih edilen bir merkez haline geldiğini, okulların yarı yıl tatiline girmesi ile ilçedeki otellerde yüzde 100 doluluğa ulaşmasının da bunun en iyi göstergesi olduğunu söyledi.

Kozaklı'nın ilçe nüfusunun 7 bin olduğunu, ilçede bulanan yıldızlı ve apart otellerin yatak kapasitesinin de 7 bin olduğuna vurgu yapan Çelik, "Artık Kozaklı'nın tanınırlık problemi yok. Kozaklı termal suyu kadar modern tesisleriyle de adından söz ettiriyor. İlçemizi tercih eden misafirler yaptıkları araştırmalar neticesinde şifalı suyun yanında tesis kalitesini de göz önüne alarak Kozaklı'ya geliyor. Kozaklı'da yapılacak tatilin çocuklarımıza verilebilecek en güzel karne hediyelerinden biri olduğunu düşünüyorum" dedi.

Çelik, Kozaklı'daki termal tesislerde yerden çıkışı 98 derece olan şifalı suyun yanında çamur banyosu, SPA merkezleri ile de gelen insanlara şifa dağıttığını, yapılan sosyal aktivitelerle de gelen misafirlerin tatillerini iyi geçirmelerinin sağlandığını bildirdi.

"10 bin nüfus 10 bin yatak" hedeflerini özellikle tesisleşme ve yatak sayısı olarak kısa sürede ulaşacaklarına inandıklarını, Kozaklı'nın termal alanda yatırım yapmak isteyenlerin de ilk tercih yeri olmaya başladığını ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

"Kozaklımızın var olan tesislerine her geçen gün ek tesisler kuruluyor. Yatırımcılar sırada bekliyor. Artık biz de bu tesisleşmeye belediye olarak bir plan dahilinde izin veriyoruz. Yatırım gelsin de nasıl gelirse gelsin dönemi Kozaklı açısından bitti. Şu anda 484 yatak kapasiteleri dev bir tesisin inşaatı devam ediyor. 7 bine yakın devre mülk satmış durumda. Ayrıca 500 yataklı bir 5 yıldızlı otelin projesi tamamlandı ve kısa sürede inşaatına başlanacak. İl Özel İdaresi'nin tesislerini ihale ile alan firmada eski tesislerde yıkım işlemini gerçekleştirdiler. Onlar da kısa sürede farklı bir konsept ile tesislerini yapacaklar. Biz de belediyeye ait tesislerin yıkımını gerçekleştirdik ve belediye olarak yeni otelleri Kozaklı'ya kazandırmak istiyoruz."

-"Talepleri karşılamakta zorlanıyorlar"-

İlçede hizmet veren bir otemlin Genel Müdürü Sami Terzioğlu da, yarı yıl tatilinin yüzlerini güldürdüğünü, otellerinin yüzde yüz doluluk oranına ulaştığını ifade etti.

Talepleri karşılamakta zorlandıklarını belirten Terzioğlu, "Okullar tatil olmadan bir hafta önce rezervasyonlar başladı ve kısa sürede doluluk yüzde 100 oranına ulaştı. Türkiye'nin dört bir tarafından Kozaklı'ya gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Tatil boyunca otelimizde çok farklı aktiviteler olacak. 2 günde bir canlı müzik hizmeti vereceğiz" dedi.

Terzioğlu, bu süreçte yarım pansiyon olarak hizmet vereceklerini, fiyatları da kişi başı 90 lira olarak belirlediklerini kaydetti.

Yayıncı: Şükran Yücel - NEVŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Erdoğan Çelik Nevşehir Türkiye Kozaklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title