Haberler

Kırıkkale'de "2012 Türkiye Genç Öyküler" Yarışması Düzenlendi

Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesince düzenlenen "2012 Türkiye Genç Öyküler" yarışmasında derece alan öğrenciler ödüllendirildi.

Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesince düzenlenen "2012 Türkiye Genç Öyküler" yarışmasında derece alan öğrenciler ödüllendirildi.

Kırıkkale'de sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyen Atatürk Anadolu Lisesi, bu yıl Türkiye'de ilk kez okullar ararsı "2012 Türkiye Genç Öyküler" yarışması düzenledi. "2012 Türkiye Genç Öyküler" yarışmasına Türkiye genelinden 560 öğrenci katıldı. Jüri üyelerinin birinciyi seçmekte zorlandığı yarışmada birinci 'Köy Ekmeği' isimli öykü ile Hatay İskenderun İbni Sina Anadolu Lisesinden Yağmur Akar seçildi. Yarışmanın ikincisi 'Ölümün Algoritması' isimli öykü ile Zonguldak Fen Lisesinde Nur Gürleyük olurken üçüncü ise 'Karatoprak Köstebekleri' isimli öykü ile Kırıkkale Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencisi Abdullah Bozdemir oldu. Dereceye giren öğrenciler Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesinde düzenlenen törende ödüllerini aldı. Tören Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Şuayip Bütün, Okul Müdürü Zeki Kavalcılar ve davetliler ve çok sayıda öğrenci veliisi katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Kavalcılar yaptı. Kavalcılar yaptığı konuşmada okulda yapılan eğitim çalışmaları, faaliyetler ve sosyal projeler hakkında bilgiler verdi. Yarışmanın Türkiye'de okullar arasında düzenlenen ilk yarışma olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Şuayip Bütün yarışmaya 560 eserin katıldığını bundan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Bütün'ün ardından bir konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise Türkiye genelinde yapılan öykü yarışmasının Kırıkkale'de düzenlenmesinin ayrı bir değeri olduğunu, her zaman destek vermeye hazır olduğunu belirtti.

Genç yazarların karşısında konuşmanın zor olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karaca ev ise "Bu gençlerimiz bizlerin geleceği. Gelecekte onların kitaplarını okuyacağız. Bu anlamda çok anlamlı bir çalışma diye düşünüyorum. Tabii bu çalışmanın Kırıkkale'den çıkmasından dolayı çok mutlu oluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren ve ödüllerini almaya gelen birinci Yağmur Akar ve üçüncü Abdullah Bozdemir'e ödülleri verildi. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İskenderun Kırıkkale Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title