Haberler

Keşan'da İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne Ergün Kurtar Getirildi

Edirne'nin Keşan ilçesinde yeni kurulan Halk Sağlığı İlçe Müdürlüğü'ne Dr.

Edirne'nin Keşan ilçesinde yeni kurulan Halk Sağlığı İlçe Müdürlüğü'ne Dr. Ergün Kurtar getirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndaki yeni yapılanma kapsamında Sağlık Grup Başkanlıklarının yerine kurulan İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne Dr. Ergün Kurtar atandı.

Keşan Sağlık Grup Başkanlığı'nda 2004 yılından beri Sağlık Grup Başkanı olarak görev yapan Opr. Dr. Ragıp Taş'ın yerine İlçe Sağlık Müdürü olarak göreve başlayan Kurtar, görevini Taş'tan teslim aldı.

Teslim töreninde konuşan Kurtar, Keşan'da 2002 yılından beri görev yaptığını belirterek, "İlk görev yerim Keşan Verem Savaş Dispanseri'ydi. Daha sonra Keşan Devlet Hastanesi Acil Servis'te, 2 yıl İpsala Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde ve son olarak da, 2. No'lu Aile sağlığı Merkezi'nde Aile Hekimi olarak görev yaptım. 1 Ağustos'tan itibaren de

İlçe Sağlık Müdürü olarak göreve başladım" dedi

KURTAR: SAĞLIK HİZMETLERİNDE EKİP RUHU'NU GETİRECEĞİZ

En büyük hedefinin, denge unsuru olmak olduğunun altını çizen Kurtar, sözlerine şöyle devam etti: "Güzel şeyler yapmak, halkla sağlık çalışanlarını bütünleştirmek amacındayız. Halk ve sağlık çalışanlarının ihtiyaç ve beklentilerine paralel, çağdaş yaşamın gerekliliğine uyumlu, kolay ulaşılabilir, herkesin eşit şekilde yararlanabileceği fiziki, tıbbi ve teknolojik altyapısı yeterli, bilimsel ölçülerde koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Sağlık hizmetinin ekip ruhu ile olması gerektiğine inanıyor, çalışmalarımızın motivasyonunun sağlandığında hizmet alanın memnuniyetinin artacağına inanıyoruz. Karar alma sürecinde katılımcılık, şeffaflık ve eşitliğe inanıyoruz. Sağlık hizmeti organizasyonunu yapan, yenilikçi ve değişime açık yönetim anlayışıyla toplumun sağlıklı olmasının esas alan kaliteli sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz."

Sağlık Grup Başkanlığı görevini Kurtar'a teslim eden

Ragıp Taş da, şöyle konuştu: "Hiçbir görev baki değildir. Ergün arkadaşımız ilçe sağlık müdürü olarak görevlendirildi, biz de seve seve kendisine görevi devredeceğiz.

Benim esas görevim genel cerrahi uzmanlığı, ikinci görev olarak sağlık grup başkanlığını, 2004 yılının Ekim ayından bu yana yaklaşık 7 yıl yürüttüm. 1 aya yakın seçim için ara verdim ve ikinci kez tekrar göreve geldim. Bu süre içinde Keşan'daki başta Kaymakamlığımız olmak üzere diğer daire amirlikleriyle, halkımızla, basınımızla uyum içinde çalıştık. İmkanlarımız ölçüsünde güzel hizmetler sunmaya çalıştık.

Yeni yıldan bu yana görevden ayrılmayı düşündüm. Sağlıkta Dönüşüm Projesi'ni bekledim. ve bugün geldi. Ergün Bey'i yıllardır tanıyor ve çalışmalarını yakinen biliyorum. Bu görevi layıkıyla yapacağına bütün kalbimle inanıyorum. Görevimi kendisine devrederken içimiz rahat, gönlümüz huzurlu. Ben yine Devlet Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görevime devam edeceğim. Her zaman birbirimize destek olacağız."

(TB)

02.08.2012 15: 39: 07

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Ergün Kurtar Keşan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title