Haberler

Kartal'da 'Koruyucu Aile' konusuna ışık tutan konferansa yoğun ilgi

Güncelleme:

Kartal'da 'Koruyucu Aile' konusuna ışık tutan konferansa yoğun ilgiİSTANBUL Kartal'da, koruyucu aile olmak isteyen ve koruyucu ailelik ile ilgili merak edilen sorulara cevap bulmak isteyen birey ve aileleri bilgilendirmek amacıyla "Koruyucu Ailelik" konferansı düzenlendi.

Kartal'da 'Koruyucu Aile' konusuna ışık tutan konferansa yoğun ilgi

İSTANBUL Kartal'da, koruyucu aile olmak isteyen ve koruyucu ailelik ile ilgili merak edilen sorulara cevap bulmak isteyen birey ve aileleri bilgilendirmek amacıyla "Koruyucu Ailelik" konferansı düzenlendi. Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında düzenlenen konferansa Kartallılar büyük ilgi gösterdi.

Kartal Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında Kartal Belediyesi ve Kırmızı Çocuklar Derneği işbirliğince kadınların, ailelerin ve çocukların sorunlarına karşı daha kapsamlı çalışmalar gerçekleştirmek ve koruyucu aile olmak isteyen ve ya koruyucu ailelik ile ilgili soru işaretlerine cevap bulmak isteyen birey ve aileler için Kırmızı Çocuklar Derneği Kurucu Başkanı Simay Bülbül Sarıpınar'ın konuşmacılığını yaptığı "Koruyucu Ailelik" konferansı gerçekleştirildi. Konferans, miniklerin hazırladığı çocuk hakları müzik gösterimi ile başladı. Gösteriminin ardından konferansta; koruyucu ailelik, çocuk evlerinde bulunan ve koruma altında olan çocuklar, 18 yaş üstü koruma altında olan gençler, koruyucu aile olmanın koşulları, koruyucu aile olmak isteyen kişi ve ailelerin yerine getirmeleri gereken sorumluluklar, koruyucu ailelik öncesi bürokratik süreç ve devamı, konuya ilişkin doğru bilinen yanlışlar gibi konular ele alındı. Öte yandan Simay Bülbül Sarıpınar, program sonrası koruyucu ailelik ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

"Devlet korumasındaki çocuklarla ilgili yapılacak çalışmayı görmek için buraya geldim"

Konferansa katılan Şebnem Taneri, "Biz kadınlar olarak bizim en hassas noktamız çocuklar, çocuklarımız. Onlar bizim geleceğimiz. Onların en iyi şekilde yetiştirilmesi, sahip çıkılması gerekiyor. Sokakta yardıma muhtaç bir çocuk gördüğüm zaman bu konuda kendimi çok kötü hissediyorum. Hep sürekli ne yapabilirim diye düşünüyorum. Şöyle bir etkinlik olduğunu duyduğum için geldim. Çünkü bu konuda Kartal Belediyesi'nin güzel çalışmaları olduğunu biliyorum. Bu konuda da özellikle devlet korumasındaki çocuklarla ilgili yapılacak çalışmayı görmek için bugün buraya geldim" dedi.

"Her çocuğun sevme ve sevilme hakkı olduğunu, korunma hakkı olduğunu vurguluyoruz"

Kırmızı Çocuklar Derneği Kurucu Başkanı Simay Bülbül Sarıpınar ise "Bu hafta özel bir hafta, Çocuk Hakları Günü yaklaşıyor. Biz Çocuk Hakları Günü'nde her zaman her çocuğun sevme ve sevilme hakkı olduğunu, korunma hakkı olduğunu vurguluyoruz. Bu yüzden de ben bir koruyucu anneyim. Çok uzun süreden beri de bu konuyla ilgili çok değerli çalışmalar yapıyoruz. Çocukların hem aile içindeki şiddetten dolayı koruma altına alınması, daha sonra neler olduğu, nasıl koruyucu aile olabiliriz, nasıl gönüllü aile olabiliriz, veyahut da dışarıdan neler yapabiliriz? Bütün bunları anlatıyor olacağız. Çünkü dediğim gibi her çocuk sevme ve sevilme hakkına sahiptir ve her çocuk aslında sağlıklı bir aile sahibi olma hakkına da sahiptir. O yüzden çok değerli bilgiler vereceğim. İnşallah koruyucu ailelerde ufak bir filiz vermiş olacağız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çocuk Hakları Günü Simay Bülbül Sarıpınar Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title