Haberler

Kardiyoloji Anabilim Dalı Bilecik'te ilki gerçekleştirdi

Güncelleme:

Kardiyoloji Anabilim Dalı Bilecik'te ilki gerçekleştirdi Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile birlikte il genelindeki ilklerine yenilerini ekliyor.

Kardiyoloji Anabilim Dalı Bilecik'te ilki gerçekleştirdi

BİLECİK - Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile birlikte il genelindeki ilklerine yenilerini ekliyor.

Sağlık Bakanlığı ile BŞEÜ arasında yapılan afiliasyon anlaşmasıyla Tıp Fakültesi akademisyenleri ve Bilecik Eğitim Araştırma Hastanesinde görevli uzman hekimler Kardiyoloji Anabilim Dalında ilk defa yapılan koroner anjiyografi, kalıcı kalp pili operasyonlarını gerçekleştirdi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Erhan Arıkan, hastaların il dışına gitme zorunluluklarının mevcut kardiyoloji hekimlerinin özverili çalışmaları sayesinde birçok konuda azaldığını vurgulayarak, "Hastanemizde daha önce yapılamayan ve donanım gerektiren özellikli işlemler artık kardiyoloji kliniğince başarıyla yapılmaya başlanmıştır. Öğretim üyesi sayısındaki artış ile de polikliniklere başvuran hastaların bekleme süresi ve randevu alma problemi büyük oranda azaltılmıştır" dedi.

"Bilecik'te ilk defa yapılmaya başlandı"

Bilecik'te koroner yoğun bakım servisi ve anjiyografi ünitesi kurulmasıyla daha önce olmayan girişimsel kardiyak uygulamaların ilk kez yapılmaya başlandığını belirten Kardiyoloji Anabilim Dalında Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsa Ardahanlı, "Kliniğimiz Haziran 2022'de kurulmuş olup yaklaşık 8 aylık sürede bine yakın koroner anjiyografi uygulaması yapıldı. Bu hastaların yüzde 70'ine, balon ve stent uygulaması ile tıkalı damarların açılması amaçlı girişimsel işlemler yapıldı. Bu sayede daha öncesinde başka illere kalp krizi nedenli sevk oranı yüzde 90 oranında azalmış bulunmaktadır. Kliniğimizde 2 doçent, 1 öğretim üyesi ve 3 uzman hekimimizle beraber 7/24 hizmet vermekteyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title