Haberler

Karatay'da 300 Fidan Toprakla Buluştu

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, Karatay Müftülüğü adına 300 fidan toprakla buluşturdu.

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, Karatay Müftülüğü adına 300 fidan toprakla buluşturdu.

Fevzi Çakmak Mahallesi Hasköy Camisi yanında düzenlenen törende konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, bu yılın ikinci ağaçlandırma programını gerçekleştirdiklerini söyledi. Tel örgüsü, damla sulama sistemi ve fidanları ile alanın hazır olduğunu dile getiren Başkan Hançerli, 5 yıl sonra büyüyecek fidanların altında piknik yapma temennisinde bulundu. 2013 yılında yapılacak ağaçlandırma programları ile birlikte 344 bin metrekarelik bir alanda 9 bin 650 adet fidan dikileceğini belirten Hançerli, "Yıl sonuna kadar yapılacak ağaçlandırma ile toplamda 2 milyon 829 bin 459 metrekarelik alanda 91 bin 945 adet ağaç dikilmiş olacak. İlk olarak Çelik Eşyacılar ve Tenekeciler Sanayi sitesinde 15 bin metrekarelik alanda ağaçlandırma yapıldı. İkinci olarak da Fevzi Çakmak Mahallesi Hasköy Camisi yakınındaki çalışma ile 10 bin 370 metrekare alanda ağaçlandırma yapılarak dişbudak, iğde, akasya, sofora ve karaçamdan oluşan 300 adet fidan toprakla buluştu. 1 Nisan'da Aslım'da 300 bin metrekarelik alanda ağaçlandırma çalışması öğrenciler ile birlikte yapılacak. Endüstri Meslek Lisesi'nin olduğu alanda Liseler Kampüsü'ne 18 bin metrekarelik ağaçlandırma çalışması önümüzdeki günlerde yapılacak. Karatay'da hane sayısı kadar ağaç dikme hedefliyoruz" dedi.

Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş ise, erozyonun önlenmesi adına yapılan ağaçlandırma çalışmasından dolayı Başkan Hançerli'ye, İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk'e teşekkür etti. Altıntaş, yapılan çalışmanın kurumlar arası işbirliği ve dayanışmanın bir örneği olduğunu sözlerine ekledi.

İl Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın yaptığı duanın ardından ağaçlandırma sahasında 300 fidan dikimi davetliler ve protokol tarafından gerçekleşti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Hançerli Karatay Hasköy Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title