Haberler

Kapadokya'ya Gelen Japon Turistlerin Kırşehir'e Gelmesi Sağlanacak

Japon tursitlerin Kırşehir'e çekmek amacıyla Kırşehir Valili ile JICA arasındaki yürütülen projenin değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kapadokya bölgesine gelen Japon turistleri Kırşehir'i de ziyaret etmelerini sağlamak amacıyla valilik ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında yürütülen projenin değerlendirme toplantısı yapıldı.

Valilikteki toplantıda konuşan Vali Özdemir Çakacak, kentte turizmi geliştirmek istediklerini bu kapsamda özellikle Kapadokya'yı ziyaret eden Japon turistleri Kırşehir'e çekme hedeflerinin bulunduğunu, buna yönelik olarak JICA ile protokol imzaladıklarını ifade etti.

Protokol gereği Japon turizm uzmanı Koichi İnoue'nin kentte bir süredir çalışma sürdürdüğünü ve bu toplantıda tespitlerini aktaracağını bildiren Vali Çakacak, Kırşehir'in zengin bir kültürel varlığa sahip olduğunu kaydetti.

Çakacak, şöyle devam etti:

"Kaman Kalehöyük'te 28 yıl önce Dr. Sachihro Omura başkanlığında başlayan kazı çalışmaları Japon-Anadolu Arkeoloji Enstitüsü, Japon Bahçesi'nin kurulması ve Kalehöyük Arkeoloji Müzesinin yapımı ile devam etti. Belediye başkanlığımızca da Kırşehir merkezinde bir Japon Bahçesi yapımı projelendirildi. Bu çalışmalar ülkemizde ve ilimizde var olan Türk-Japon dostluğunun pekişmesine önemli katkılar sağlayacaktır."

Toplantıda daha sonra Koichi İnoue ilin turizm potansiyeli, esnek yönleri ve avantajları ile ilgili tespitlerini aktardı.

Toplantıya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Genel Sekreteri Fatih Yıldız, JICA Türkiye Temsilcisi Mayumi Endoh, Proje Geliştirme Uzmanı Yoshiko Ozawa'da katıldı. - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel

Özdemir Çakacak Kapadokya Kırşehir Japonya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title