Haberler

İstanbul Valisi Davut Gül, depremzede çocukların resim sergisine katıldı

Güncelleme:

İstanbul Valisi Davut Gül, depremzede çocukların yaptığı resimlerden oluşan 'Hayalimdeki Yarın' sergisinin açılışına katıldı. Vali Gül, projenin anlamlı olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Davut Gül, depremzede çocukların çizdiği resimlerden oluşan sergiye katıldı

İSTANBUL - İstanbul Valisi Davut Gül, depremzede çocukların çizdiği resimlerden oluşan "Hayalimdeki Yarın" isimli sergiye katıldı. Burada konuşan Gül, projenin son derece anlamlı olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

İstanbul Valisi Davut Gül, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen çocukların çizdiği resimlerden oluşan "Hayalimdeki Yarın" isimli resim sergisini ziyaret ederek açılışa katıldı. Eser sahibi çocuklarla bir araya gelen Gül, çocukları İstanbul'a getiren holdinge ve projede emeği geçenlere teşekkür ederek, bu çalışmanın son derece anlamlı olduğunu ifade etti.

Vali Gül, projede emeği geçenlere teşekkür etti

İstanbul Valisi Davut Gül, "Adıyaman Gölbaşı'nda depremde etkilenen çocukları Mirzaoğlu Holding ve Ressam İsmail Acar Hoca'mız birlikte organize ederek buraya getirdiler, İstanbul'u gezdiriyorlar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Öncesinde Gölbaşı'na giderek çocukların kendilerine, ailelerin bir şekilde destekleri olmuş. Tabii fiziki eksiklikler tamamlanıyor ama özellikle çocukların bu travmayı atlatabilmeleri için farklı bir ortamda olmaları, gezmeleri, kitaplarda okudukları yerleri bir anlamda görmeleri süreci daha da hızlandırıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu çocuklar bizim geleceğimiz" dedi.

"Depremin bütün acısını Mirzaoğlu Holding olarak içimizde hissederek hareket ettik"

Projenin detaylarından bahseden Mirzaoğlu Holding CEO'su Doğu Yılmaz ise, "Kıymetli bir proje, çünkü projede çocuklar var. 6 Şubat'tan itibaren depremin bütün acısını Mirzaoğlu Holding olarak içimizde hissederek hareket ettik. Yönetim Kurulu Başkanımız Romel Ayyıldız'ın direktifleri doğrultusunda çeşitli kuruluşlara, devletimize ait kuruluşlara yardımlarda bulunduk. Bunlar biraz ekonomik yardımlar, maddi yardımlar olduğu için çok fazla içimize sinmedi. Bir şeyler yapmalıydık, en azından orada insanlara değmeliydik. Bir proje ortaya koyduk. Gidip Adıyaman'da, Gölbaşı'nda depremzede çocuklarla birlikte, değerli ressam İsmail Acar'ın katılımıyla beraber bir resim sergisi yapmayı planladık. Gittik ve çocuklara tuvaller götürdük, hediyeler götürdük. Çocuklara sonrasında bir söz verdik. Siz güzel resimler yapacaksınız ve biz onları İstanbul'da belki bütün Türkiye'ye sunacağız dedik" diye konuştu.

"Sanat iyileştirir"

Çocuklara atölye çalışmalarında liderlik eden Ressam İsmail Acar da, "Ben sanatla uğraşan biriyim. Mirzaoğlu Holding Türkiye'de yatırımları olan, yurt dışında yatırımları olan Türkiyeli bir firma. Biz Gölbaşı'nda, özel seçilmiş alanlarda bir araya geldik. Çocuklarla projeler yapmak istedik. Ki sanat iyileştirir. Bölgedeki çocuklarla farklı aralıklarla çalışmalar yaptık. Buradaki çalışmaları İstanbul'a taşıyacağız dedik. Oradaki çocuklara söz verdik. Çocuklarla birlikte proje ve orada yapılan eserler İstanbul'a taşındı. İstanbul'dayız ve o çocukları iki günlüğüne İstanbul'da ağırlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Davut Gül İstanbul Deprem Sanat Genel Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title