Haberler

Hızlı Trenin Raydan Çıkması Tatbikata Konu Oldu

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Sağlık Koordinasyon Merkezi (SAKOM) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personelinin katılımı ile Sapanca Yanıkköy Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nde tatbikat yapıldı.

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Sağlık Koordinasyon Merkezi (SAKOM) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personelinin katılımı ile Sapanca Yanıkköy Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nde tatbikat yapıldı. Tatbikatta hızlı trenin raydan çıkarak çevre evlere ve araçlara çarpması sonucu oluşabilecek bir afet karşısında nasıl hareket edileceği uygulandı.

Tatbikata İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Alemdar, Doç. Dr. Yusuf Yürümez, İl Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Mustafa Ezen, Dr. Nevin Özçelik, İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürleri Ali Başaran, İbrahim Bulduk, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Neslihan Karadeniz, Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Çetin Akboyun katıldı.

Tatbikatta, hızlı trenin raydan çıkarak, civar evler ve yoldaki araçlara çarpması sonucu gelişecek kaza sonucu oluşacak ortamdaki afet koordinasyonu işlendi. İlk aşamada SAKOM'da olayın haberleşme, teyit, komuta ve lojistik kısmına, sonraki aşamada da sahadaki Medikal Kurtarma kısmına yönelik faaliyetler İl Sağlık Afet Planı doğrultusunda tatbik edildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Uzm. Dr. Murat Alemdar, "Ekiplerimizin her geçen gün, Afet Planını uygulama ve her türlü ayrıntıyı düşünüp gerekli önlemleri hızlıca alma konusundaki becerilerinin arttığını bu tatbikat ile bir kez daha müşahede ettik. Tatbikatta görev alan tüm SAKOM ve UMKE ekibine, ayrıca tatbikata katılımları ile deneyimlerini bizimle paylaşan değerli hocamız Doç. Dr. Yusuf Yürümez'e, ayrıca bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Sivil Savunma Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Yapılan her tatbikatın İlimizde oluşabilecek olası afetlerde vereceğimiz hizmetleri daha etkin ve nitelikli hale getireceği bilincindeyiz. Bu organizasyonları yapmaya devam edeceğimizi ve ekiplerimizin hazır durumda kalmalarını sağlayacağımızın bilinmesini isterim. Allah burada tatbik ettiğimiz Afetleri İnşallah Milletimize yaşatmaz ancak gerekli tedbirleri alıp tevekkül etmek adına çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bu bağlamda Halkımızın da konuya daha duyarlı özellikle Sivil Savunma ve İlk Yardım Eğitimlerine katılımlarını bekliyoruz" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi İl Sağlık Müdürlüğü Sapanca Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title