Haberler

Bakkala borç ödemeye giden mahalleli, camda asılı notla birlikte büyük sevinç yaşadı

Güncelleme:

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde bir mahalle bakkalına gelen ve ismi açıklanmayan bir iş insanı, bakkaldaki veresiye defterinde bulunan ve yaklaşık 7 bin TL tutarındaki tüm borçları kapattı. Borçlarını ödemek için bakkala giden mahalleliler, camda asılı notu görmelerinin ardından büyük sevinç yaşadı.

Orhangazi'de unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği ismi açıklanmayan bir hayırsever vatandaş yeniden hatırlattı. Orhangazi'de Arapzade Mahallesinde faaliyet gösteren Şentürk Market'e gelen ismi açıklanmayan bir iş insanı dükkandaki veresiye defterinde bulunan ve yaklaşık 7 bin TL tutarındaki tüm borçları ödeyerek borçlarını kapattı.

Bakkala borç ödemeye giren mahalleli, camda asılı notla birlikte büyük sevinç yaşadı

"BORCU ÖDEDİ VE GİTTİ"

Mahalle sakinlerinden Ali Kaplan ismini veremeyeceği bir hayırsever iş insanının kendisinden böyle bir bakkal olup olmadığını sorduğunu ve kendisinin de mahallesindeki bir bakkalda bulunan veresiye defterini tavsiye ettiğini belirterek, 'Kendisi dükkana gelip 7 bin TL tutarındaki borcu ödedi ve gitti' dedi.

Bakkala borç ödemeye giren mahalleli, camda asılı notla birlikte büyük sevinç yaşadı

"KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

İşyeri sahibi Orhan Şentürk ise iş insanının dükkana gelip veresiye defterini istediğini ve defterdeki borçları ödemek istediğini belirttiğini söyleyerek, 'Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir hayırda bulunduğu için, Allah ondan razı olsun' dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhangazi Bursa Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (10)

Nok Ta:

hayır işlemek için ikinci üçüncü kez Haca Umreye gidenler utanır belki.

110
25
yanıtYanıtla
Kadirovic :

O ibadettir salih amel değil.. imkanı olan yapsın sanane bundan arkadaş..

yanıt15
yanıt27
haksız mıyım:

keşke hayır işlemek için umreye gidenlerden önce, her gece alemlerde bir umre parasını buz gibi ezenler aklına gelseydi. ama sen hiç bir fırsatı kaçırma dine ve dindara saldırmak için olur mu?

yanıt4
yanıt3
yasin serbest:

Allah kabul etsin keşke her insan bu şekilde yardımda bulunsa....

102
3
yanıtYanıtla
Tiyatro:

Mantıklı geldi Allah bizede nasip eder inşallah. Elimizden geldiğince insanlara yardımcı oluyoruz. Bazen birileri dolandırdiğıni zannediyor. Aslinda hayır niyetli olduğumu bilmiyor. Şükretmeyi bilmek gerekir.

85
5
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

bu güzel bir davranış ama aslolan ekmeği borca yazdıran insanları o durumdan kurtarmaktır. taşıma suyla değirmen ne zaman kadar döner?

44
9
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

İnsanlık Asya milletlerinde var. Avrupa da bir kişi bile veresiye defteri tutmaz. Amerika da da öyle. Orada fakir yok demeyin ... Newyork ta otogar çevreleri evsizlerle dolu

23
9
yanıtYanıtla
Umut Helin:

Bizimkinize bi ödeyen hayırsever olsa burdakiler defter de tutmuyo bilgisayara yazıyolar ah bu borçlar ah

16
3
yanıtYanıtla
Yorgun Hayaller:

Şu hayır vatandaşı her kimse vallahi gelirken banada uğrasın benimde yemin ederim ki 80 milyar borcum var

7
11
yanıtYanıtla
ugur ahat:

o borçların içinde düzenli haftalık veya aylık olarak ödenen yüksek gelirli kişilerin borcu varsa yada sigara alkol borcu varsa yinede sevap olurmu

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title