Haberler

"Göremeyen-Gören Kardeşler" Eti Arkeoloji Müzesi'nde Buluştu

Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) ile Odunpazarı Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği 'Göremeyen Kardeşin Olsun mu?' projesine katılan "Göremeyen-Gören Kardeşler", Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen kokteylde bir araya...

Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) ile Odunpazarı Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği 'Göremeyen Kardeşin Olsun mu?' projesine katılan "Göremeyen-Gören Kardeşler", Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen kokteylde bir araya geldi.

Müzedeki kokteyle, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ruhsar Demirel, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, GÖRSEM Genel Başkanı Remzi Korkut ve davetliler katıldı.

Etkinlikte konuşan GÖRSEM Genel Başkanı Remzi Korkut, genel olarak engelli olmanın hiçbir zaman suç olmadığını ve engelli bir bireye sahip olmanın da ceza olmadığını belirterek, bunların Allah'ın takdiri olduğunu söyledi. Korkut, "Engellileri toplumun dışlamaması ve herkesin onları kabullenmesi lazım. Özür hakikaten bir eksik ve eksi değildir. Bütün engeller aşılır. Önemli olan insanlığın sürekli olması, düşüncenin samimi olmasıdır. İşte bu görüş ve düşünceyle aşılmayacak hiçbir engel yoktur" dedi.

Korkut, rehabilitasyonun engelliler için önemli olduğunu anlatarak, "Rehabilitasyon çok güzel bir olgu. Engellilerin hayata bağlanması, sosyalleşmesi, bir iş sahibi olmaları, toplumsallaşmaları, eğitilmeleri için mutlaka rehabilitasyon şarttır. Rehabilitasyon da öyle rastgele olmaz. Bu fikri ortaya attık gayet güzel. Önce dedik isim bulalım. Ne yapalım? Görme özürlüler rehabilitasyon sağlık eğitim merkezi isminde birleştik. Bu çok uzun bir isim olduğundan hepsini baş harflerini aldık ve GÖRSEM yaptık. 1998 yılında rehabilitasyon merkezimizi hizmete açmayı Allah bize verdi. Halen bu merkez artarak hizmetini sürdürmeye devam ediyor" diye konuştu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise, göreve geldikleri günden bu yana engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak, onların yaşam standartlarını iyileştirecek işler yapmaya gayret ettiklerini kaydetti. Sakallı, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmanın Odunpazarı Belediyesi'nin stratejik bir eylem planının bir parçası olduğunu da bildirdi.

Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay da, Eskişehir'deki engellileri topluma kazandırabilmek için valilik olarak çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Konuşmaların ardından Derneğin Genel Başkanı Korkut tarafından "Anadolu'yu Görsem" adlı kitabın yazarı Ergün Veren'e, derneğin proje koordinatörü Halime Korkut'a ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'ya desteklerinden ötürü görme engelliler için özel olarak üretilmiş bastonlardan hediye etti.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekinilmesiyle sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Ömer Faruk Günay Burhan Sakallı Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title