Haberler

Gölbaşı İlçesinde Bağ Bozumu Şenlikleri Başladı

Lezzeti ve kalitesiyle Peygamber üzümü merkezi olarak bilinen ve önemli bir üzüm üretim bölgesi olan Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine bağlı Belören Beldesi’nde geleneksel bağ bozumu başladı.

Lezzeti ve kalitesiyle Peygamber üzümü merkezi olarak bilinen ve önemli bir üzüm üretim bölgesi olan Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı Belören Beldesi'nde geleneksel bağ bozumu başladı.

Yüzyılladır şenlik havasında gerçekleşen bağ bozumunda, köylüler arasında yardımlaşma ve dayanışma duyguları da sağlanıyor. Belde halkı sabahın erken saatlerinde bağa giderek, toplanan üzümleri kurutmalık hale getirip, kesme ve pestil olarak satışa sunuyor. Pestil dökümünün ardından büyük kazanlara aktarılan üzüm şırası, kor ateşte kaynatılarak pekmez olarak da piyasaya sürülüyor.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş da Gölbaşı ilçesine bağlı Belören Beldesi'ne giderek, bağ bozumu şenliklerine katıldı. Vali Mahmut Demirtaş'ı, Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Belören Belediye Başkanı Mahmut Turan, Balkar Belediye Başkanı Orhan Orhan ve Belören halkı karşıladı. Belde halkıyla birlikte üzüm bağlarını gezerek üzüm toplayan Vali Demirtaş, üreticilerin isteklerini dinleyerek, kurutmalık ve pestil hale getirilen üzümlerin toplanması ve satışa sunulması aşamaları hakkında çiftçilerden bilgi aldı.

Vali Demirtaş'ın ziyaretinden büyük memnuniyet duyan Belörenli üzüm üreticileri, bu yıl üzümde rekolte ve kalitenin çok iyi olduğunu ifade ettiler.

Gölbaşı ilçesinin coğrafi açıdan önemli bir üzüm üretim merkezi olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş ise "Gölbaşı ilçemizin verimli topraklarında üretilen üzümler kurutmalık olarak Türkiye'nin dört bir tarafına gönderilmektedir. Dünya Gıda Örgütünün 2014 yılı verilerine göre ülkemiz üzüm üretiminde 4,2 milyon ton ile 6. sırada yer almaktadır. İlimiz ise üzüm yetiştiriciliğinde 2014 yılı verilerine göre Türkiye genelinde 12. sırada yer almaktadır. İlimizde 2014 yılında 106 bin 673 dekar arazide üzüm yetiştiriciliği yapılmış olup, 73 bin 843 ton üzüm elde edilmiştir. Hasadın bol ve bereketli geçmesini temenni ediyorum" dedi.

Vali Demirtaş, daha sonra Belören esnafını ziyaret ederek belde halkıyla bir araya geldi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Demirtaş Adıyaman Türkiye Belören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title